Cu toate acestea, isoflavonoidele sunt cunoscute și pentru faptul că protejează organismul împotriva cancerului. Iar alte beneficii care sunt aduse organismului sunt: stimularea sănătății inimii și oaselor. Aceste beneficii au fost demonstrate pentru consumul de lapte de soia, care este, de asemenea, și alternativa perfectă pentru femeile care au intoleranță la lactoză sau alergii la laptele de vacă.
Consumul de soia pentru sănătatea sânilor
Controversa dintre laptele de soia și femei implică relația dintre soia și cancerul la sân. Există o incidență crescută a tumorilor mamare și a aportului de soia care implică animalele.
Însă studiile efectuate pe oameni nu au avut aceleași rezultate. Unele chiar arată o incidență mai mică a cancerului de sân atunci când este consumată soia. Însă specialiștii exclud complet suplimentele de soia, deoarece acestea conțin niveluri mai ridicate de isoflavonoide decât alimentele cu soia.Consumul de soia pentru sănătatea inimii
O dietă sănătoasă poate reduce riscul apariției bolilor de inimă. Laptele de soia conține mai puține grăsimi decât laptele degresat și nu conține colesterol deloc, având în vedere că este pe bază de plante.
În acest fel, laptele de soia devine un aliment perfect pentru o inimă sănătoasă. Iar reducând cantitatea de grăsimi și colesterol pe care o consumi, îți vei ajuta inima să rămână sănătoasă.Consumul de soia pentru sănătatea oaselor
Laptele de vacă și cel de soia conțin cantități similare de calciu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește riscul apariției osteoporozei. Consumul unei cantități adecvate de calciu poate reduce acest risc.
Nu toate produsele care conțin soia sunt nocive pentru sănătate, ci doar cele modificate genetic, non-organice.
Soia fermentată este un aliment nutritiv, care este bun pentru organism. Procesul de fermentare produce schimbări majore în structura acestui aliment atât de controversat și elimină cea mai mare parte a substanțelor care afectează tiroida. Orice efecte reziduale nocive pot fi atenuate de consumul de soia în cantități mici.Care este concluzia privind consumul de soia? Experții în sănătate spun că, deși nu este nevoie să renunți la salata făcută cu tofu sau la shake-ul cu lapte de soia, este recomandat să nu mănânci soia la micul dejun, prânz și cină.
Cu toate acestea, nu este nimic greșit în a adăuga soia într-o dietă sănătoasă cu fructe, legume și cereale integrale.