Berea

In ultima perioada medicii se confrunta cu o dilema, deoarece acestia nu stiu daca sa recomande consumul de bere

Atat omul de rand, dar si persoanele specializate au auzit de beneficiile acestei bauturi, atat pentru sanatatea corporala, cat si pentru frumusete. Mai mult, cele mai recente studii demonstreaza ca berea nu este tocmai o bautura de care trebuie sa te feresti, deoarece pe langa faptul ca ajuta la slabit, aceasta are un rol important in reglarea tiroidei.

 
Berea in lupta cu tiroida

Reglarea tiroidei cu ajutorul berii este posibila numai daca urmaresti niste reguli, care in combinatie cu zaharurile pe care le contine si unii produsi de fermentatie pot obliga organismul sa reactioneze mult mai prompt atunci cand exista un surplus caloric in alimentele consumate. Organismul nostru are un ceas intern, care are diferite ritmuri biologice asa cum sunt, de exemplu, cresterea si scaderea concentratiei de glucoza din sange la anumite ore. Drept urmare, exista posibilitatea ca un aliment bogat in calorii sa contina principii care interactioneaza cu ritmul nostru biologic, determinand stimularea secretiei de sub piele.

Berea contine o serie de compusi de fermentatie inruditi cu alcoolul etilic, substanta care, dupa ce patrunde in sange, actioneaza asupra unor glande. Influenta cea mai evidenta este cea asupra glandei tiroide, glanda cu rol important in metabolsimul grasimilor. Astfel, consumul de bere intr-o anumita perioada a zilei, care coincide cu secventa din ciclul de secretie al tiroidei poate creste descarcarea de hormoni tiroidieni. Mai exact, substantele antioxidante din hamei si malt pot preveni cancerul gastrointestinal, de tiroida si de gat. Efectul hormonilor tiroidieni se resimte atat asupra grasimilor din sange, cat si asupra celor din hipoderm (stratul de sub piele).


Berea are mai putine calorii decat un gram de carbohidrati

Mai pe intelesul tuturor, berea contine mai putine calorii decat un gram de carbohidrati sau proteine, pe care le luam din alimente si este o sursa de fibre solubile derivate din malt. Un litru de bere contine aproximativ 20% din cantitatea zilnica recomandata de fibre, iar unele tipuri de bere contin pana la 60%. Deci, nici nu mai incape indoiala ca acest lucru are un efect pozitiv: reduce digestia si absoarbe alimentele; scade nivelul de colesterol (ceea ce duce la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare).

Influenta glandei tiroide este extrem de importanta in ceea ce priveste functionarea normala a organismului uman. Tiroida afecteaza pulsul si tensiunea arteriala, nivelul de colesterol, nivelul energetic, tonusul muscular, vazul, starea psihica si multe altele. Cu toate ca influentele acesteia sunt considerabile, glanda tiroida, dar mai ales afectiunile sale nu sunt indeajuns de cunoscute populatiei.
 

Berea distruge vitamina C

Putini consumatori de bere stiu ca aceasta este considerata un aliment multifunctional, datorita continutului moderat in alcool etilic si a compusilor care ofera protectie organismului uman. Totodata, berea contine o cantitate importanta de magneziu, seleniu, fosfor, biotina si vitamine din grupul B, insa distruge vitamina C.


Cum aflam daca suferim de o afectiune a tiroidei?

De regula, persoanele care sufera de afectiuni ale glandei endocrine au:

  • variatii ale nivelului energetic;
  • intoleranta la frig sau caldura;
  • variatii ale tonusului muscular;
  • labilitate emotionala sau probleme cu greutatea corporala.

Cea mai intalnita afectiune tiroidiana este hipotiroidismul, adica atunci cand tiroida nu produce o cantitate de hormoni suficienta. Mai putin frecventa este si conditia de tiroida hiperactiva, sau hipertiroidismul, care apare cand glanda produce mai multi hormoni decat este necesar. Daca sunt bine tratati, pacientii suferind de afectiuni tiroidiene pot duce o viata normala, activa, insa daca afectiunile sunt netratate, afecteaza sistemul cardiovascular, sistemul de reproductie si alte organe interne majore.