Petrecem cea mai mare parte a timpului preocupandu-ne de alimentatia noastra, in situatia in care dorim sa scapam de cateva kilograme in plus. Avem grija sa consumam cat mai multe legume si fructe proaspete, branzeturi degresate si carne alba, lasand de multe ori lichidele pe planul al doilea.
Desigur, suntem constiente ca hidratarea este extrem de importanta si joaca un rol major in atingerea siluetei ideale. Cea mai eficienta bautura din perspectiva hidratarii optime este, cu siguranta, apa. Are zero calorii, te ajuta sa ai un ten de invidiat si elimina toxinele din organism. Cum stam, insa, cu celelalte bauturi? Oare reusim toate sa ne limitam doar la apa, atunci cand dorim sa obtinem (sau sa ne pastram) o silueta de vis?
Foarte multe dintre bauturile asa-zise "dietetice" pot ascunde mici capcane pentru frumusetea corpului nostru, periclitandu-ne in acelasi timp sanatatea, daca sunt consumate in exces. Lipsa zaharului nu este similara cu eliminarea pericolului de ingrasare, pe care il presupune respectiva bautura.
Pe de alta parte, nu toate bauturile pe care le privim cu suspiciune favorizeaza aparitia colaceilor din jurul taliei sau a nesuferitei celulite. Daca abuzam de ele, ne putem confrunta cu astfel de efecte negative, insa un consum moderat, mai ales daca este vorba de bauturile noastre favorite, nu poate fi decat benefic - pentru psihic si, de multe ori, pentru sanatate. Este de la sine inteles ca, daca ne impunem "n" restrictii, riscam sa abandonam mai usor o dieta si sa consumam dublu apoi.
Iata cateva exemple de bauturi consumate frecvent, care pot sau nu sa ne zadarniceasca efortul de a slabi:
Bauturile racoritoare
Acidulate sau nu, daca iti plac, iti este greu sa le rezisti - mai ales vara. Te-ai informat si stii, cu siguranta, la ce te expui - contin zahar si, de multe ori, nu au pic de suc natural in continut. Preocupata de silueta ta, te indrepti catre racoritoarele "dietetice", care sustin sus si tare ca folosesc indulcitori si sunt, prin urmare, prietenele celor care doresc sa-si pastreze corpul suplu. Crezi ca iesi in castig in urma unei astfel de alegeri; insa este, oare, asa?
Potrivit site-ului webmd.com, cercetatorii Centrului de Stiinta a Sanatatii din cadrul Universitatii din San Antonio au fost surprinsi sa descopere, in urma unui studiu efectuat pe o perioada de opt ani, ca cei care consumau sucuri dietetice erau mult mai expusi riscului de a deveni obezi (cu 41%, mai precis) decat cei care consumau bauturile racoritoare obisnuite. Astfel, cu fiecare cutie sau sticla de suc dietetic, riscul crestea.
Explicatia, care se aplica majoritatii celor supusi studiului, consta in faptul ca aveau tendinta de a consuma mai multe bauturi acidulate "diet" si de a nu renunta la vechiul stil de viata, convinsi ca este suficient pentru a slabi.
Chiar daca tu duci o viata activa, un suc dietetic nu te va sustine in dezideratul de a slabi, din motive simple: nu are nici un fel de valoare nutritiva si contine diversi aditivi, contribuind astfel la formarea depozitelor de grasime.
Comentarii (2)
eu m-am invatat incat acum nu mai pot bea nici un ceai indulcit. mi se face greata, desi ador dulciurile. deci, daca ai vointa,poti! incepeti treptat si o sa reusiti:D
Majoritatea adultilor au intoleranta la lactoza. Pentru acestia nu este la fel de sanatos un pahar de iaurt (degresat) de 450-500 ml? Eu lapte nu pot sa beau decat cu miere si cacao, deci trebuie sa mai iau in calcul si caloriile mierii, nu doar ale laptelui (presupunand ca folosesc cacao cu continut scazut de grasime), pe cand o jumatate de kg de iaurt degresat are doar 135 kcal...
Posteaza comentariu