Alimentele inteligentei

In ultimii 10 ani, mai mult ca niciodata, se pune accent pe ceea ce mananci, nu doar ca un criteriu al starii tale de sanatate ci ca un element care face diferenta intre un coeficiente de inteligenta mediu si unul ridicat.
In ultimii 10 ani, mai mult ca niciodata, se pune accent pe ceea ce mananci, nu doar ca un criteriu al starii tale de sanatate ci ca un element care face diferenta intre un coeficiente de inteligenta mediu si unul ridicat. Evident, subiectul devine foarte interesant si important atunci cand vine vorba despre copii si alimentatia lor. Buna functionare a creierului, depinde mai mult decat a oricarui alt organ de alimentatie. Este dovedit ca, de exemplu, o alimentatie bogata in grasim si dulciuri afecteaza memoria.
O schimbare a alimentatiei, consumul de "alimente inteligente", nu inseamna ca avem premiul Nobel in buzunar. Dar cu siguranta performantele adultului, dar mai ales ale copilului vor spori.

Laptele matern - primul aliment inteligent


Orice medic pediatru va recomanda cu insistenta mamei sa-si alapteze copilul. O serie de studii facute sub egida OMS au demonstrat - in sustinerea campaniei dusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii - ca un copil care este alaptat cel putin in primele sase luni de viata va avea un coeficient de inteligenta cu de la trei pana la opt unitati mai mare decat un bebe care nu primeste lapte matern.
Daca copilul este alimentat conform recomandarilor pediatrilor pana la doi ani, iar diversificarea este inceputa dupa sase luni, timp in care copilul primeste doar lapte matern, coeficentul de inteligenta a sporit, in mai mult de 60 la suta din cazuri cu pana la 10 unitati. Suficient cat sa se faca diferenta intre inteligent si mediocru.

Proteinele, secretul memoriei


Proteinele fac parte din structura neurotransmitatorilor cerebrali. Fara un aport ridicat de proteine, calitatea si cantitatea acestora scade.
Scade capacitatea de invatare, calitatea memoriei se reduce, scade imaginatia, inventivitatea si creativitatea. Proteinele sunt cel mai bine asimilate la masa de dimineata si la masa de pranz.

In cartea sa "Alimentele inteligente si placerea gustului", Jean-Marie Bourre, specialist si doctor in nutritie, afirma ca pranzul copiilor trebuie sa contina o cantitate mare de proteine. "Un aport suficient de proteine reduce stresul, imbunatateste capacitatea de concentrare, intarzie aparitia oboselii", spune Jean-Marie Bourre in cartea sa.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra_girl pe 11 Feb 2010, 22:42
    vreau sa ma ingrash

    deja mi s-a facut foame...eu vreau sa ma ingras...am 1'80 si 55 kg...arat binisor..dar mai trebuie kateva kilograme in plus ...putine...deci ...ma poate ajuta cnva? eu de obicei nu mananc la micul dejun ptr k nu am tmp...la pranz nmik ptr k snt la scoala...si...la cina mereu cartofi prajiti si ceva carne...sau un sandwich ...sau kiar nmik...

    0
    0

  • MicaRobitica pe 25 Dec 2009, 22:25
    dieta copilului

    !imi place foarte mult,am sa incerc .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod