Ești convins că avocado este ingredientul de bază care stopează senzația constantă de foame și te ajută să te menții în formă și să revii la o greutate normală?
Din păcate, nu îl poți consuma fără griji, ci trebuie să urmărești atent cum te simți de fiecare dată când mănânci un preparat care îl conține. Avocado poate avea multiple efecte secundare și nu ar trebui să exagerezi în ceea ce privește mărimea porției.
De fiecare dată este bine să nu depășești 4-5 felii, iar de îndată ce observi că nu te simți bine să eviți ingredientul 3-4 zile pentru a constata dacă el este cauza stării neplăcute.
Iată ce efecte secundare poate avea avocado:
1. Iritarea tractului intestinal
Dacă vei mânca prea mult avocado poți avea probleme cu stomacul, de exemplu diareea și crampele, sau poate apărea iritarea tractului intestinal.
2. Hipersensibilitatea
În unele cazuri avocado poate cauza reacții de hipersensibilitate, evidențiate prin iritațiile de pe piele sau starea de vomă.
3. Înroșirea pielii și eczema
În cazul în care se produce o reacție alergică la avocado este posibilă agravarea sau declanșarea eczemei, precum și înroșirea accentuată a pielii.
4. Deteriorarea ficatului
Unul dintre efectele adverse cele mai grave pe care le poate avea avocado este deteriorarea ficatului.
În acest sens este important să fii atent ce fel de avocado consumi. Potrivit stylecraze.com, avocado care provine din Mexic conține estragol și anethol, doi compuși cu efect cancerigen al căror consum poate degrada țesuturile ficatului. Evită să mănânci acest tip de avocado mai ales dacă ai deja afecțiuni hepatice.
5. Sensibilitatea la latex
Persoanele care sunt sensibile la latex trebuie să evite complet avocado în orice preparat pentru că poate declanșa reacții alergice grave.
6. Reducerea colesterolului
Poate credeai că faptul că avocado diminuează nivelul colesterolului este un lucru pozitiv, însă consumul unei cantități prea ridicate poate periclita starea de sănătate pentru că avocado conține beta-sitosterol, o substanță care va absorbi inclusiv colesterolul de care organismul are nevoie pentru a funcționa în mod normal.
7. Umflarea limbii sau iritațiile bucale
Avocado poate cauza reacții neplăcute și la nivelul cavității bucale. Se vor remarca senzația de usturime, iritațiile, umflarea limbii sau a obrajilor.
8. Interacțiunea negativă cu anumite medicamente
Cantitățile prea mari de avocado vor subția sângele și vor scădea eficiența antiinflamatoarelor.
9. Reducerea lactației
Nu este recomandat să se consume avocado în timpul sarcinii și în perioada de alăptare pentru că va reduce cantitatea de lapte. De asemenea, poate deteriora glandele mamare. În plus, dacă mama va consuma o cantitate ridicată de avocado bebelușul ar putea avea probleme digestive.