6 motive să consumi mai des ceapă verde

Odată cu venirea primăverii, apar din nou multe legume și fructe, cărora le-am dus dorul în timpul sezonului rece, printre care și ceapa verde.
Pe lângă aroma unică și savoarea pe care o poate da mâncărurilor, o legătură de ceapă verde este, de asemenea, bogată în subtanțe nutritive esențiale pentru organismul uman. Iată motivele pentru care ar trebui să consumi mai des ceapă verde!

De ce ar trebui să mănânci mai des ceapă verde?


1. Îmbunătățește sănătatea inimii


Prezența antioxidanților din ceapa verde poate ajuta la prevenirea deteriorării ADN-ului și țesuturilor celulare, prin inhibarea acțiunii radicalilor liberi. Vitamina C ajută la scăderea nivelului colesterolului rău și tensiunii arteriale, ceea ce scade incidența bolilor de inimă.
Compușii de sulf regăsiți în această legumă reduc riscul apariției bolilor cardiace coronariene.

2. Îmbunătățește densitatea osoasă


Ceapa verde conține un nivel ridicat de vitamina C și vitamina K, ambele fiind esențiale pentru funcționarea normală a sistemului osos. Vitamina C ajută corpul să sintetizeze colagenul, lucru care întărește oasele, iar vitamina K joacă un rol cheie în menținerea densității osoase.

3. Oferă ajutor funcției respiratorii


Cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale, ceapa de primăvară este una dintre remediile naturale cel mai frecvent utilizate pentru tratarea infecțiilor virale, gripei, răcelilor. Această legumă poate, de asemenea, să stimuleze activitatea sistemului respirator și ajută organismul să elimine flegma.

4. Menține sănătatea vizuală


Ceapa verde conține carotenoide, cum ar fi luteina și zeaxantina, care exercită un rol important în protecția ochilor. Această legumă verde conține vitamina A, care joacă un rol vital în menținerea vederii normale și sănătății ochilor.
De asemenea, protejează ochii de inflamații și luptă împotriva degenerării maculare, o afecțiune clinică ce duce la pierderea vederii.

5. Reduce riscul apariției cancerului


Ceapa verde are un conținut bogat de sulfură de alil, un conținut pe bază de sulf, care ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancerul de colon. Flavonoidele ajută la prevenirea cancerului prin inhibarea producerii enzimei xantin oxidază, care provoacă deteriorarea ADN-ului și a țesutului celular, prin producerea radicalilor liberi.

6. Scade nivelul de zahăr din sânge


Studiile au ajuns la concluzia că acei compuși cu sulf prezenți în ceapa verde ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru este realizat prin creșterea nivelului de insulină, un hormon esențial pentru transportul de zahăr în sânge, către celulele corpului.
Așa că adaugă această legumă pe lista alimentelor sănătoase.

Nu mai are sens să-ți spunem cât de gustoase sunt salatele în care adaugi puțină ceapă verde.
iulia-mirica