Însă câte dintre acestea sunt adevărate? Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nostru îmbătrânește împreună cu noi. Vestea bună este că îți poți îmbunătăți șansele de a menține sănătatea creierului la un nivel ridicat dacă adaugi anumite alimente și băuturi în dieta ta. Astăzi, îți vom poveste mai multe despre acele alimente care cresc puterea de concentrare.
Ce alimente care cresc puterea de concentrare are trebui să consumi?
1. Cofeină
Cofeina te poate determina să fii într-o stare mai alertă. Nu există nicio substanță magică ce îți poate crește inteligența, însă există anumite substanțe, cum ar fi cofeina, care te pot energiza și ajuta să te concentrezi.
Regăsită în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente, cofeina reprezintă acel stimul care te ajută să te trezești, însă efectele sale sunt pe termen scurt. O cantitate mare de cafea poate induce o stare de nervozitate și disconfort.2. Pește
Peștele este considerat mâncarea creierului. Acizii grași omega-3, care se regăsesc în pește, sunt o sursă de proteine corelate cu îmbunătățirea sănătății creierului. Aceste grăsimi sănătoase au un impact incredibil asupra creierului - o dietă care conține niveluri ridicate de grăsimi sănătoase este responsabilă pentru un risc mai mic de apariție a demenței, accidentelor vasculare cerebrale și pentru declinul mental lent.
În plus, preparatele pe bază de pește pot crește puterea de concentrare și consolida memoria, pe măsură ce îmbătrânim.3. Nuci și ciocolată
Nucile și semințele reprezintă o sursă perfectă de vitamina E, care este un antioxidant responsabil pentru încetinirea declinului cognitiv, pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ciocolata neagră are, de asemenea, proprietăți antioxidante puternice și conținute stimulatoare naturale, cum ar fi cofeina, care pot îmbunătăți puterea de concentrare.
4. Avocado și cereale integrale
Fiecare organ din corpul uman este dependent de fluxul sanguin, în special inima și creierul. O dietă cu un conținut bogat de cereale integrale și fructe, cum ar fi avocado, poate reduce riscul apariției bolilor de inimă și nivelul colesterolului rău.
În acest fel, este redus riscul acumulării de placă bacteriană și este fluidizat fluxul sanguin. Cerealele integrale, cum ar fi floricelele de porumb și grâul integral, contribuie la rezerva de fibre dietetice și vitamina E a organismului. Cu toate că fructele de avocado conțin grăsimi, acestea sunt mononesaturate și îmbunătățesc sănătatea fluxului sanguin.