Un studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea Harvard arată că magneziul are un rol crucial în corp, reducând cu 33% riscul de a suferi de diabet. De asemenea, consumul zilnic de alimente bogate în magneziu te fereşte de depresie şi migrene.
Magneziul are o importanţă crucială în corp, susţin specialiştii. El ajută sistemul imunitar să fie mai puternic, previne apariţia inflamaţiilor şi a cancerului şi menţine inima sănătoasă.
1. Verdeţurile
Spanacul, pătrunjelul şi orice alte verdeţuri de culoare închisă au un rol detoxifiant pentru corp. Indiferent că le consumi în stare crudă sau preparate simplu, verdeţurile aduc o doză importantă de magneziu şi foarte puţine calorii.
2. Avocado
Un avocado feliat în sadnvişul sau salata de la prânz îţi asigură 15% din necesarul zilnic de magneziu. Prin urmare, include avocado în meniul tău şi consumă-l în salate, smoothie, deserturi sau ca garnitură pentru alte mâncăruri.
3.Bananele
Sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în potasiu, însă în banane găsim şi magneziu. O banană conţine până la 32 de miligrame de magneziu, alături de vitamina C şi fibre. Consumă-le la micul dejun sau ca gustare între mesele principale. Alte fructe care aduc o cantitate însemnată de magneziu sunt căpşunile, grepfrutul, smochinele şi murele.
4.Peşte
Macroul, somonul, halibutul şi tonul sunt câteva dintre sursele importante de magneziu pe care trebuie să le introduci în meniul tău săptămânal. Pe lângă magneziu, corpul tău va beneficia de un plus de omega-3 şi vitamina D care se regăsesc din abundenţă în peşte.
5. Seminţele crude de dovleac
O jumătate de ceaşcă cu seminţe de dovleac asigură necesarul zilnic de magneziu. Alte nuci şi seminţe bogate în magneziu sunt migdalele, seminţele de floarea-soarelui, nucile braziliene, nucile caju, seminţele de pin, seminţele de in şi nucile româneşti.
6. Iaurtul slab
Aduce magneziu şi calciu, două minerale esenţiale pentru corp. Potrivit specialiştilor, calciul din iaurt este absorbit mai uşor datorită magneziului.