1. Conopida
Conopida poate să aibă un gust neplăcut atunci când este fiartă simplu, însă se transformă în ceva foarte delicios atunci când este murată sau gătită la cuptor. Ca să o prepari la cuptor nu trebuie decât să stropeşti buchetele de conopidă cu ulei de măsline şi mirodenii, după care să le laşi la cuptor în tava tapetată cu hârtie de copt.
Un alt truc ca să faci conopida mai gustoasă este acela de a folosi într-un blat pentru pizza. Pune buchetele de conopidă în robotul de bucătărie şi mixează-le până devin mărunte. Amestecă "făina" de conopidă cu ou, sare, oregano, puţină făină integrală şi parmezan ca să obţii un aluat.
2. Broccoli
Foarte multe persoane se feresc de broccoli, deoarece nu este pe placul tuturor atunci când este fiert simplu. În primul rând nu trebuie să-l fierbi foarte mult, ci să rămână crocant, deoarece atunci vei avea şi textura potrivită şi un gust mai bun. Un alt truc este acela de a consuma broccoli cu parmezan, de exemplu într-o supă-cremă cu smântână, usturoi şi parmezan. Gustul va fi unul mai slab de broccoli şi mai puternic de parmezan. De asemenea, îl poţi prepara la cuptor şi să presari brânză şi mujdei cât este cald pentru a nu avea un gust intens.
3. Varza de Bruxelles
Are un gust mai ciudat atunci când este fiartă, mai ales atunci când o laşi prea mult pe foc, de aceea nu este pe placul tuturor. Ca să faci varza de Bruxelles delicioasă trebuie să o pui la cuptor. Atunci când o stropeşti cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi o laşi la cuptor, gustul ei va fi unul mai plăcut. De asemenea, după ce o scoţi de la cuptor presară pe ea puţin mujdei de usturoi.
O altă modalitate de a face varza de Bruxelles mai gustoasă este să faci o tocăniţă cu ea (precum o faci pe cea de cartofi), în care să adaugi curry, chimen, turmeric şi seminţe de coriandru.
4. Dovleceii
Pot să nu fie deloc apetisanţi pentru anumite persoane, în special dacă vorbim despre dovleceii folosiţi în ciorbe sau fierţi în tocăniţe. Însă, lucrurile se schimbă complet atunci când pui dovleceii pe grătar sau îi prăjeşti în ulei după ce îi dai prin ou şi făină. În plus, ambele preparate merg de minune cu mujdei de usturoi.
5. Sfecla roşie
Este delicioasă atunci când este murată, însă nu ţi se pare deloc interesantă şi nu-i găseşti locul în alte preparate? Află că sfecla roşie este delicioasă atunci când o tai în jumătăţi, o înveleşti în folie de aluminiu şi o stropeşti cu ulei de măsline, oţet balsamic (mai adaugi sare, piper, măghiran, usturoi) şi o laşi pe jar sau în cuptorul încins timp de o oră.
Comentarii (2)
imi place ideia cu pusul legumelor la cuptor MULTUMESC
Este incorectä expresia FOARTE DELICIOASÄ, e un pleonasm. Chiar nu stitzi elementara limbä românä?
Posteaza comentariu