Legumele crucifere sunt recunoscute de către toţi specialiştii ca având puteri miraculoase asupra corpului. Datorită bogăţiei de antioxidanţi, ele au fost îndelung studiate şi s-a demonstrat că previn apariţia cancerului, ajutând la detoxifierea organismului.
Alimente cu efect detoxifiant recunoscut
1. Broccoli;
2. Conopidă;
3. Varza albă şi roşie;
4. Varza de Bruxelles;
5. Gulia.
Dovada că aceste alimente au efect detoxifiant
Există doi compuşi care se regăsesc în aceste alimente şi sunt recunoscuţi pentru efectul de detoxifiere, după cum explică medicul Mike Roussell, consultant în nutriţie, citat de site-ul shape.com. Iată care sunt aceşti compuşi care transformă cruciferele în legume miraculoase:
Calciu D-glucarat sau acidul glucaric
Ficatul tău este principalul organ implicat în detoxifiere. Acesta identifică toxinele, hormonii şi substanţele cancerigene care nu au ce să caute în corp şi le direcţionează către sistemul excretor pentru a fi eliminate. Acidul glucaric din broccoli are un rol esenţial în detoxifiere, deoarece inhibă acţiunea unei enzime care în lipsa acestui acid împiedică desfăşurarea procesului de detoxifiere. Astfel, atunci când mănânci crucifere îi dai organismului o mână de ajutor, astfel încât el elimină din sistem mai multe toxine.
Indole-3-carbinol
Este un antioxidant puternic cu rol foarte important în procesul de detoxifiere. Această substanţă dirijează un grup de enzime care un efect de purificare a ficatului, favorizând eliminarea substanţelor toxice provenite din medicamente, estrogen sau poluare. Astfel, aceste enzime sunt puse la treabă cu ajutorul acestui antioxidant Indole-3-carbinol.
Dacă vrei să faci o detoxifiere trebuie să elimini:
- băuturile cu cofeină
- alcoolul
- tutunul
- produsele de tip-fast food
- produsele de panificaţie care conţin gluten
- lactatele
- ouăle
- carnea
- zahărul rafinat
- soia
- alunele.
Toate aceste alimente cauzează un exces de mucus în organism, creează o aciditate mare şi hrănesc bacteriile rele care favorizează creşterea în greutate.
În schimb, în meniul tău trebuie să introduci o mare varietate de legume, verdeţuri, fructe în cantităţi moderate şi cereale integrale.