3 idei pentru o cină vegetariană rapidă

Te-ai hotărât să urmezi o dietă vegetariană dar îți este teamă că seara, după o zi aglomerată la serviciu, vei fi tentată să comanzi preparate care încalcă regulile meniului tău? Testează rețetele propuse de specialiști pentru a savura o cină vegetariană apetisantă, gata în cel mult 20 de minute.
Un meniu vegetarian nu înseamnă neapărat mult timp petrecut în bucătărie sau realizarea unor rețete complexe, care necesită abilități speciale de gătit. Nu este deloc greu să pregătești o cină vegetariană la finalul zilei, fără să-ți faci probleme că va trebui să-i dedici timp considerabil. Ingredientele utilizate îți vor aminti savoarea naturală, care este mult mai plăcută decât gustul dat de aditivi și conservanți. Nu vei regreta alegerea făcută, iar în timp ce te răsfeți cu gustul bun vei elimina și depozitele de țesut adipos.

 
Alege și tu o cină vegetariană dintre următoarele variante:

 
1. Brioșe cu dovleac și făină integrală - idei pentru o cină vegetariană

Ingrediente:
- 1½ cană de făină integrală de grâu;
- 2 ouă;
- o linguriță de scorțișoară;
- o cană de piure de dovleac;
- 1½ cană de lapte de cocos;
- 4 linguri de ulei de orez;
- 3 lingurițe de praf de copt;
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
- 3 linguri de zahăr brun;
- ¼ linguriță de sare.
 
Pentru decorat:
- o lingură de sirop de arțar
- 2 linguri de mure.
 
Cum se prepară:
Amestecă ouăle, laptele de cocos, piureul de dovleac și uleiul într-un bol. Separat mixează făina, scorțișoara, zahărul brun, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt.
După aceea amestecă ingredientele umede cu cele uscate. Tapetează o tavă pentru brioșe cu hârtie de copt și pune 2 linguri din acest amestec în fiecare formă. Lasă la foc mediu 12-15 minute, iar la final servește brioșele cu sirop de arțar și mure.

 
2. Frittata cu spanac, turmeric și ceapă - idei pentru o cină vegetariană

Ingrediente:
- o cană de cubulețe de tofu, bine scurse;
- 2 linguri de fulgi de drojdie nutritivă;
- ½ cană de cartof dulce, tăiat cubulețe;
- ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;
- o cană de spanac tocat;
- 2 linguri de sos de soia;
- o lingură de amidon de porumb;
- o lingură de ulei de măsline,
- 3 cepe verzi, tocate mărunt;
- ½ linguriță de turmeric;
- ½ linguriță de piper negru;
- un vârf de cuțit de sare de mare.
 
Cum se prepară:
Mixează la blender tofu, fulgii de drojdie, amidonul de porumb și sosul de soia pentru a obține o pastă omogenă. Pune uleiul de măsline într-o tigaie, lasă să se încălzească un minut, apoi adaugă cartofii dulci și rumenește-i 4 minute.
Adaugă ceapa roșie și cea verde, lasă 2 minute, apoi pune și usturoiul. După 1 minut pune spanacul, lasă 30 de secunde, apoi pune în tigaie mixul de tofu. Amestecă bine, creează un strat gros, de aceeași înălțime în toată tigaia, pune capacul și lasă 20-25 minute la foc mic. 

 
3. Vermicelli cu legume - idei pentru o cină vegetariană

Ingrediente:
- o cană de vermicelli;
- ½ cană de felii de morcov;
- ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
- ½ lingură de rădăcină de ghimbir rasă;
- ½ linguriță de semințe de muștar,
- 2 căni de apă;
- 4-5 frunze de curry;
- 2 linguri de alune prăjite, mărunțite;
- o lingură de ardei iute, tocat mărunt;
- 2 linguri de suc de lime;
- 3 linguri de ulei de orez;
- ¼ linguriță de sare de mare.
 
Cum se prepară:
Toarnă cele 2 căni de apă într-o oală și dă în clocot, apoi adaugă sarea. Pune apoi vermicelli și gătește pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
La final clătește vermicelli cu apă rece și pune-i într-un bol mare. Încălzește uleiul de orez într-o tigaie, apoi adaugă frunzele de curry și semințele de muștar. După 2 minute pune și rădăcina de ghimbir rasă, lasă 30 de secunde, apoi adaugă ceapa. Lasă 3 minute, apoi pune morcovii și alunele. Rumenește ingredientele 5 minute, după care adaugă vermicelli. Amestecă bine, pune sucul de lămâie și savurează.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.