10 idei care transformă legumele în desert

Puțină miere, sirop de arțar sau zahăr brun transformă imediat temutul broccoli. Descoperă și alte idei pentru a schimba complet gustul clasic al legumelor.
De multe ori copiii ocolesc legumele pentru că nu au un gust la fel de plăcut ca și dulciurile. Dacă și tu ai această problemă sau pur și simplu vrei să îmbunătățești savoarea legumelor poți aplica idei practice care transformă rapid orice preparat. Îți vei aminti de prăjiturile tale preferate, chiar dacă de fapt consumi multe vitamine, minerale și fibre. Soluțiile identificate de specialiști te vor face să îți schimbi ordinea priorităților când te gândești la garnituri sau la ceva bun la finalul mesei.

 
Iată câteva idei care transformă legumele plictisitoare în delicii apreciate de toți membrii familiei:

 
1. Varză de Bruxelles cu sirop de arțar

Există o tehnică eficientă pentru a-i convinge pe copii că varza de Bruxelles nu este ceva de care să se sperie. Pune 1-2 linguri de sirop de arțar peste varză, amestecă bine și rumenește la cuptor.
Vei vedea că nu vor respinge preparatul și ar putea să-ți placă foarte mult și ție. După 2-3 luni este posibil să nu mai fie nevoie să folosești acest truc pentru a-i convinge, dar nu te grăbi să renunți la el pentru că este o combinație utilă și pentru siluetă.

 
2. Vinete cu sos hoisin

Sosul hoisin este un preparat caracteristic bucătăriei cu specific chinezesc. Este un sos consistent și închis la culoare, obținut din boabe de soia, oțet, zahăr și usturoi. Este util pentru a crea un sos apetisant pentru legume în general, dar se potrivește foarte bine cu vinetele. Îmbunătățește rapid savoarea broccoli și a vinetelor și poți strecura chiar și câteva cuburi de tofu pentru a crește cantitatea de nutrienți.

 
3. Morcovi cu sirop de agave

Siropul de agave este folosit adesea în locul zahărului pentru a îndulci diferite băuturi. Este util și în cazul legumelor, mai ales dacă este vorba despre felii de morcov.
Este mai dulce decât zahărul, așa că poți folosi mai puțin. Amestecă 500g de morcovi cu 3-4 linguri de sirop de agave, lasă la cuptor la foc mic, apoi servește morcovii glazurați care pot înlocui cu succes orice desert.

 
4. Țelină sau păstârnac cu miere

Țelina și păstărnacul nu sunt în topul preferițelor din punct de vedere al gustului, dar dacă găsești o modalitate de a le consuma în mod plăcut vei obține o doză suplimentară de vitamine și minerale. Taie-le felii subțiri și amestecă-le cu miere, apoi rumenește-le la tigaie 15-20 de minute.

 
5. Ascunde legumele în deserturi

O variantă foarte simplă pentru a crește conținutul de fibre este să incluzi legume în aluaturile pentru negrese, prăjituri, biscuiți, clătite sau brioșe.

 
6. Ceapă caramelizată la burgeri

Dacă gătești ceapa la foc mic se va carameliza, va avea un gust dulceag și o nuanță aurie. O poți folosi după aceea pentru burgeri sau la orice preparat care conține orez.

 
7. Plăcintă cu dovleac și sirop de arțar

De obicei plăcinta cu dovleac nu este cel mai des cerut desert, dar dacă adaugi și sirop de arțar vei vedea că va deveni rapid preferata copiilor.

 
8. Sfeclă roșie la micul dejun

Nu este deloc greu să integrezi sfecla roșie în cadrul unui mic dejun special. Adaug-o la aluaturile de negrese sau prăjituri cu ciocolată.
De asemenea, poți obține clătite roz și pufoase dacă o combini cu puțin sirop de arțar și o incluzi în ingredientele pentru aluat.

 
9. Mousse de ciocolată și avocado

Poate te gândești că este o idee exagerată în stil vegan, dar avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și poate înlocui cu succes frișca sau smântâna grasă. Din punct de vedere al texturii nu vei observa diferențe, dar vei obține o cremă mult mai sănătoasă pe care o poți combina cu niște căpșuni proaspete sau cu felii de mango.

 
10. Brioșe pe bază de cartofi dulci

Este posibil ca brioșele fără unt, ulei sau zahăr să aibă în continuare un gust bun? Sigur că da. Ai un ingredient magic care te ajută mereu: cartofii dulci. La fel ca și bananele și sosul de mere, cartofii dulci înlocuiesc cu succes grăsimile din cadrul unei rețete.
Nu vei avea nevoie decât de o lingură suplimentară de miere pentru a obține gustul potrivit, dar poți uita complet de grăsimile nesănătoase care cresc nivelul de colesterol.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.