10 alimente care previn cancerul
Broccoli
Este o legumă medicament care alături de varză, gulii şi conopidă are proprietatea de a proteja corpul de cancer.
"Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime", explică Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
De asemenea, trebuie să reţii că cu cât este mai închisă nuanţa de verde a legumelor pe care le consumi, cu atât mai extraordinară este leguma respectivă, explică specialistul care recomandă un consum regulat de fasole verde, castraveţi, spanac, salate verzi, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, pătrunjel şi varză.
Pe aceeasi tema...
- Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent
- Obiceiuri banale care pot favoriza apariţia cancerului
- Primele semne de cancer: cum le recunoşti?
- 5 lucruri pe care trebuie să le faci ca să ai plămânii sănătoşi
- Ce schimbări se produc în corp după ce renunţi la fumat. E incredibil!
- Experiment: Dovada că fumatul îmbătrâneşte! Imagini spectaculoase
- Fumatul: 5 efecte dezastruoase asupra tenului
- Cei mai importanţi 10 paşi ca să renunţi la fumat pentru totdeauna
- Primele simptome ale cancerului de piele: la ce să acorzi atenție
Comentarii (1)
curcuma, curcuma si iar curcuma!!! Asta e numele ei, turmericul e denumirea anglofona,
Posteaza comentariu