10 alimente care previn cancerul
5 din 11
Rozmarinul
S-a demonstrat că multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intră menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul şi rozmarinul. Datorită unor substanţe din conţinutul lor, toate aceste plante acţionează asupra mai multor tumori, împiedică răspândirea lor şi le provoacă moartea. Însă, rozmarinul are ceva în plus, după cum susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer". "Carnosolul, prezent în rozmarin, afectează şi limitează capacitatea celulelor canceroase de a invada ţesuturile învecinate. În momentul în care de vine incapabil să se răspândească, cancerul îşi pierde caracterul virulent", explică specialistul.
De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au arătat că extrasul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat că acest extras scade rezistenţa celulelor de cancer mamar în faţa acţiunii chimioterapiei.
De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au arătat că extrasul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat că acest extras scade rezistenţa celulelor de cancer mamar în faţa acţiunii chimioterapiei.
Pe aceeasi tema...
- Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent
- Obiceiuri banale care pot favoriza apariţia cancerului
- Primele semne de cancer: cum le recunoşti?
- 5 lucruri pe care trebuie să le faci ca să ai plămânii sănătoşi
- Ce schimbări se produc în corp după ce renunţi la fumat. E incredibil!
- Experiment: Dovada că fumatul îmbătrâneşte! Imagini spectaculoase
- Fumatul: 5 efecte dezastruoase asupra tenului
- Cei mai importanţi 10 paşi ca să renunţi la fumat pentru totdeauna
- Primele simptome ale cancerului de piele: la ce să acorzi atenție
Comentarii (1)
curcuma, curcuma si iar curcuma!!! Asta e numele ei, turmericul e denumirea anglofona,
Posteaza comentariu