10 alimente care previn cancerul
3 din 11
Strugurii negri
Atât strugurii negri, cât şi vinul roşu conţin o cantitate mare de resveratrol, o substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a dovedit că distruge cancerul.
"Resveratrolul acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrânirii. Poate, de asemenea, să încetinească cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului - iniţierea, stimularea şi progresia - prin blocarea acţiunii factorului NF-KappaB", susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".
De asemenea, în sâmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicând apariţia cancerului la sân şi prostată.
Pe aceeasi tema...
- Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent
- Obiceiuri banale care pot favoriza apariţia cancerului
- Primele semne de cancer: cum le recunoşti?
- 5 lucruri pe care trebuie să le faci ca să ai plămânii sănătoşi
- Ce schimbări se produc în corp după ce renunţi la fumat. E incredibil!
- Experiment: Dovada că fumatul îmbătrâneşte! Imagini spectaculoase
- Fumatul: 5 efecte dezastruoase asupra tenului
- Cei mai importanţi 10 paşi ca să renunţi la fumat pentru totdeauna
- Primele simptome ale cancerului de piele: la ce să acorzi atenție
Comentarii (1)
curcuma, curcuma si iar curcuma!!! Asta e numele ei, turmericul e denumirea anglofona,
Posteaza comentariu