10 alimente care previn cancerul

3 din 11

Strugurii negri

Atât strugurii negri, cât şi vinul roşu conţin o cantitate mare de resveratrol, o substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a dovedit că distruge cancerul.

"Resveratrolul acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrânirii. Poate, de asemenea, să încetinească cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului - iniţierea, stimularea şi progresia - prin blocarea acţiunii factorului NF-KappaB", susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer".

De asemenea, în sâmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicând apariţia cancerului la sân şi prostată.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 3 Oct 2017, 13:59
    curcuma

    curcuma, curcuma si iar curcuma!!! Asta e numele ei, turmericul e denumirea anglofona,

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod