Întinderile sunt prima formă de exerciții pe care le face omul, instinctual. Le fac bebelușii și le facem fiecare dintre noi când ne trezim din somn sau când ne ridicăm în picioare după o perioadă lungă petrecută la birou.
”Aceste întinderi asistate, folosite tot mai des de către terapeuți, medici și atleți, sunt recomandate în special celor care au o muncă de birou sau petrec foarte mult timp în mașină și ajung să aibă probleme cu coloana vertebrală și cu articulațiile, din cauza lipsei oricărei activități fizice”, explică dr.
Petrecem tot mai mult timp la birou sau în mașină și nu ne mai facem timp pentru o alergare sau măcar o plimbare prin parc, iar întinderile de dimineață rămân cam singurele ”exerciții” pe care le mai facem. Și de pe urma lor, dacă nu suntem atenți, ne putem alege chiar cu crampe musculare. ”E adevărat că atunci când ne întindem facem practic exerciții de stretching, dar acestea nu sunt suficiente dacă vrem să scăpăm de rigiditatea musculo-articulară, ci e bine să fie completate cu exerciții asistate, multe din ele având la bază tot o astfel de ”tehnică”, ne-a explicat dr. Ion Manea.
Potrivit kinetoterapeutului Bio Ortoclinic Adrian Petrică, acest tip de întinderi revigorează musculatura, întăresc articulațiile, reduc rigiditatea corpului și durerile de spate, ajutând și la o recuperare rapidă după fracturi, entorse sau rupturi musculare.
Posteaza comentariu