Invata sa iti iubesti corpul

Sarbatorile Pascale se apropie si, ca in fiecare an, agitatia si stresul sunt nelipsite. Dincolo de toate acestea, care din anumite puncte de vedere au devenit o constanta in viata noastra indiferent de perioada anului, te gandesti cu bucurie, cu o fericita anticipare, la delicatesele specifice, pe care le vei savura. Dar imediat te ingrijorezi: ce se va intampla cu silueta ta?

Vestea buna este ca nu ai motive de ingrijorare: cu o minima atentie acordata stilului alimentar, esti in siguranta din acest punct de vedere. Mai mult, chiar: unele dintre alimentele pe care ti le recomandam au capacitatea de a stimula metabolismul, ceea ce nu poate sa fie decat de bun augur, in special in perioada aceasta atat de bogata din punct de vedere caloric...
N-ar fi rau sa le incluzi in alimentatia ta obisnuita, inclusiv dupa ce "pericolul" bunatatilor de Paste va fi trecut.

Ai incercat vreodata dieta pe baza de grepfrut? Acest fruct este binecunoscut pentru proprietatile sale de ardere a grasimilor. Pe langa aceasta, o serie de studii realizate recent in strainatate au demonstrat faptul ca o jumatate de grepfrut mancata inainte de masa principala a zilei contribuie semnificativ la scaderea in greutate, prevenind depunerea grasimilor. De asemenea, sucul de grepfrut da rezultate foarte bune, dar ideal este sa consumi fructul ca atare. Nu s-a putut stabili precis motivul pentru care grepfrutul are aceste efecte, dar rezultatele sunt incontestabile. O adevarata minune a naturii, grepfrutul contine licopen, un element cu rol la prevenirea cancerului.
Ah, si in caz ca dupa toate acestea amanuntul ar mai prezenta vreo importanta... un grepfrut nu are decat 39 de calorii.

Nu stiu cat de mult iti plac sardinele, dar poate faptul ca acestea sunt extrem de benefice pentru sanatate si, in acelasi timp, pentru silueta, este de natura sa le faca mai agreabile. In orice caz, n-ar fi deloc rau sa le incluzi in meniu, macar de trei-patru ori pe saptamana. In primul rand, sunt o resursa considerabila de proteine, ceea ce echilibreaza glicemia si confera senzatia de satietate, concomitent stimuland si metabolismul. In al doilea rand, sunt foarte bogate in acizi grasi Omega 3, care intaresc sistemul cardiovascular si iti dau multa energie. Iar cel de-al treilea argument (deloc de neglijat) este ca se gasesc in aproape orice magazin si pot fi gatite in foarte multe moduri.

Nu degeaba mananca americanii dovleac.
Sa speram ca nu vom "importa" si Ziua Recunostintei, dar dovleacul ar trebui sa-si faca loc in consumul nostru frecvent. Un dovleac de dimensiuni medii este o adevarata comoara de fibre si nu are decat 40 de calorii. Este stiut faptul ca un aport crescut de fibre imbunatateste conditia fizica, inclusiv controlul greutatii. Pentru ca veni vorba, ai gustta vreodata placinta cu dovleac?

Despre multiplele calitati ale uleiului de masline se cunosc multe lucruri. Tocmai din acest motiv, nu ar trebui sa-ti lipseasca. Salatele de legume cu ulei de masline reprezinta un "tezaur" de elemente nutritive, iar aportul de grasimi este, dupa cum iti dai seama, infim. Uleiul de masline este bogat grasimi mononesaturate, care optimizeaza sistemul cardiovascular, si antioxidanti.

Nu este propriu-zis un aliment, dar cu siguranta e mult mai hranitor si mai benefic decat multe dintre produsele alimentare pe care (sa recunoastem!) le consumam adesea.
Ceaiul verde este un stimulent natural al metabolismului si este si foarte bogat in antioxidanti. De asemenea, contribuie la functionarea optima a sistemelor circulator si digestiv si regleaza glicemia. Potrivit unor cercetari in domeniu, cantitatea optima de ceai verde este de cinci cani pe zi. Ca un extra beneficiu, ceaiul verde este un remediu excelent impotriva stresului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod