Dintre toate legumele, fructele, semințele și tipurile de carne care există, sunt anumite alimente care îi dau mic boost metabolismului nostru, ajutând nu numai digestia, dar care continuă să ardă grăsimi chiar și după terminarea procesului de metabolizare a alimentelor.
Grapefruit-ul – E indicat să îl consumi pe post de gustare, în prima parte a zilei. O porție trebuie să aibă maximum 300 de grame.
Ouăle – Sub formă de omletă, fierte sau poșate și nu mai mult de unul pe zi. Trebuie să avem grijă la colesterol!
Castraveții – Alături de roșii, ardei, salată verde și orice altă legumă este binevenit, într-o mare salată care, bineînțeles, acompaniază o friptură bună, pește sau brânzeturi – după preferințe.
Nu recomand castraveții în oțet pentru că de cele mai multe ori conțin zahăr. Dacă vrei să mănânci murături, alege castraveții murați în saramură.Murele – Ca și grapefruitul, murele se consumă cel mai bine la prima gustare și nu în cantități industriale: maximum 300g, la 2-3 ore după micul dejun și înainte de prânz.
Cafeaua neagră – Băută cu măsură: maximum 2 pe zi și cu 1 pahar de apă plată alături, pentru a evita deshidratarea.
Ardeiul iute – Poți să îl consumi pe post de garnitură la ciorbă, friptură. Dacă nu suporți chiar așa de bine “usturimea”, mai scoate din semințele dinauntrul ardeiului.
Ceaiul verde – Se bea călduț spre fierbinte și nu se lasă mai mul de 10 minute la infuzat – ca să nu devină amar.
Maximum o cană pe zi, pe la prânz, ca să nu îți afecteze somnul.Quinoa – Se poate combina cu legume (dovlecel, broccoli, ardei, roșii, vânătă, etc). Nu mânca mai mult de 50g la o masă și alege prânzul când ai quinoa în meniu. Iată o idee de rețetă: quinoa de primăvară (2 linguri quinoa fiartă, 2 roșii tăiate cuburi, un ardei gras tăiat cuburi, 2 legături de pătrunjel verde tocat mărunt, zeamă de lămâie). Se amestecă legumele, se decorează cu câteva Frunze de pătrunjel verde, o fleie de lămâie sau lime și se stropește cu puțin ulei de măsline extra virgin.
Oatmeal – O idee bună pentru micul dejun: Se pun la fiert in 160 de ml de lapte 2-3 linguri de fulgi de ovăz, secară și quinoa.
Se lasă să fiarbă, se adaugă un baton de scorțișoară, un sfert de baton de vanilie, câteva migdale, nuci de macadamia, bucăți de ghimbir și ananas confiate. Se consumă cald.Peștele – Este bun oricând, dar nu oricum. Consumă-l fiert, la grătar sau la cuptor, cu legume alături. Este o masă sănătoasă și sățioasă și se găsește pe toate drumurile.
Cori Grămescu
Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro
Posteaza comentariu