Slăbit rapid: Totul despre dieta macrobiotică. Remodelează-ţi silueta!
3 din 5
11 reguli de bază ale dietei macrobiotice
Ca să urmezi acest program nutriţional trebuie să-i cunoşti regulile de bază, după care să-ţi foloseşti imaginaţia şi să le adaptezi nevoilor şi gusturilor tale. Nutriţionistul Lygia Alexandrescu te ajută să cunoşti principiile de bază ale dietei macrobiotice şi să o urmezi cu succes:
1. Fiecare masă din cadrul dietei macrobiotice se bazează pe 50-60% carbohidraţi (glucide) rezultate din orez brun, pâine din făină integrală de secară sau de ovăz.
2. Legumele reprezintă 25-30% din compoziţia mesei macrobiotice. Este recomandat ca o treime din legume să fie consumate proaspete, nemodificate termic şi restul să fie preparate la abur, fierte sau la grătar.
3. Este recomandat să consumi cu regularitate fasole verde, fasole uscată, linte, soia, năut, quinoa, amaranth.
4. Supele pot fi o parte importantă a dietei macrobiotice, cele mai indicate fiind cele de legume şi zarzavaturi de sezon.
5. Produsele de panificaţie de tip paste, fidea, pâine albă, foetaj vor fi consumate foarte rar.
6. Dieta macrobiotică nu exclude produsele de origine animală. Acestea se pot consuma de mai multe ori pe săptămână, însă în cantităţi mici. Orientarea trebuie să fie spre peste şi nu spre carne roşie, ouă sau lactate.
7. Nucile, seminţele, migdalele pot fi consumate cu moderaţie în forma lor organică, neprăjite şi nesărate.
8. Dieta macrobiotică permite şi consumul regulat de fructe, însă doar fructe locale.
9. Pentru pofticioşii de dulce, dietă macrobiotică este permisivă, în sensul că se pot cosuma deserturi (îndulcite natural cu fructe, miere de albine, extract de stevia) de 2-3 ori pe săptămână.
10. Uleiurile care sunt permise în acest program alimentar sunt cele vegetale nerafinate: de măsline, de struguri sau de porumb.
11. Condimentele ar trebui restricţionate la sare de mare, oţet de orez sau de mere şi toate plantele aromate: busuioc, seminţe de muştar sau susan, coriandru, oregano, pătrunjel, mărar, etc.
1. Fiecare masă din cadrul dietei macrobiotice se bazează pe 50-60% carbohidraţi (glucide) rezultate din orez brun, pâine din făină integrală de secară sau de ovăz.
2. Legumele reprezintă 25-30% din compoziţia mesei macrobiotice. Este recomandat ca o treime din legume să fie consumate proaspete, nemodificate termic şi restul să fie preparate la abur, fierte sau la grătar.
3. Este recomandat să consumi cu regularitate fasole verde, fasole uscată, linte, soia, năut, quinoa, amaranth.
4. Supele pot fi o parte importantă a dietei macrobiotice, cele mai indicate fiind cele de legume şi zarzavaturi de sezon.
5. Produsele de panificaţie de tip paste, fidea, pâine albă, foetaj vor fi consumate foarte rar.
6. Dieta macrobiotică nu exclude produsele de origine animală. Acestea se pot consuma de mai multe ori pe săptămână, însă în cantităţi mici. Orientarea trebuie să fie spre peste şi nu spre carne roşie, ouă sau lactate.
7. Nucile, seminţele, migdalele pot fi consumate cu moderaţie în forma lor organică, neprăjite şi nesărate.
8. Dieta macrobiotică permite şi consumul regulat de fructe, însă doar fructe locale.
9. Pentru pofticioşii de dulce, dietă macrobiotică este permisivă, în sensul că se pot cosuma deserturi (îndulcite natural cu fructe, miere de albine, extract de stevia) de 2-3 ori pe săptămână.
10. Uleiurile care sunt permise în acest program alimentar sunt cele vegetale nerafinate: de măsline, de struguri sau de porumb.
11. Condimentele ar trebui restricţionate la sare de mare, oţet de orez sau de mere şi toate plantele aromate: busuioc, seminţe de muştar sau susan, coriandru, oregano, pătrunjel, mărar, etc.
Comentarii (2)
E interesant sa aflam dintre trucurile care le fac pe vedete sa arate mereu impecabil, dar mie una mi-e greu sa cred ca acestia sunt singurii asi pe care ii au ele in maneca. Eu momentan slabesc urmand o dieta fara carbohidrati si zahar, mergand la Tae Bo si luand suplimentele naturale slim&fit. Sper ca pana in vara sa ajung la silueta dorita.:)
totul despre regimul macrobiotic!
Posteaza comentariu