Crutoane
1/2 pahar de unt fara sare
1 lingura de usturoi pisat
6 cubulete de paine veche de o zi
sare si piper dupa gust
Salata
1 kg de rosii taiate cubulete
1/4 pahar cu ceapa taiata marunt
2 linguri cu usturoi pisat
1/2 pahar cu ulei de masline
2 linguri cu suc de lamaie
2 linguri cu busuioc taiat
1 lingurita cu sare
piper negru macinat dupa gust
1/2 pahar parmezan din branza
Mod de preparare
- indeparteaza coaja de la paine, dupa care este taiata in cubulete;
- intr-o tigaie se topeste untul si se pune usturoiul la prajit timp de 30 secunde-1 minut;
- baga si cubuletele de paine in tigaiei si amesteca-le bine;
- la sfarsit pune sare si piper dupa gust;
- intr-o tava de cuptor se asterne o foaie de copt si se rastoarna amestecul;
- dupa ce cuptorul a fost incins se baga tava si se lasa painea la prajit pana devine crocanta (5 -10 minute)
- in timp de crutoanele se rumenesc, amesteca toate celelalte ingrediente intr-un recipient mai mare, cu exceptia branzei;
- apoi adauga crutoanele si parmezanul din branza si amesteca bine;
- daca doresti poti adauga branza si pe deasupra salatei.
Comentarii (1)
interesanta reteta aceasta am sa o prepar sa vad ce imi iese :)
Posteaza comentariu