2 fructe de grepfruit
500 g piept de pui, taiat felii
1 lingurita mustar uscat
1 lingurita pudra usturoi
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cariandru
1 lingurita chimbir
1 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1/4 ceasca unt de arahide
2 linguri sos de soia
1 lingurita zahar
1/4 lingurita sos picant
8 cesti salata verde tocata (2 bucati)
1 ceasca ridichii taiate feliute (aprox. 8 ridichii)
Mod de preparare
- cu un cutit ascutit, indeparteaza coaja fructelor;
- apoi se taie in feliute si se pun intr-un vas;
- restul fructului se stoarce, obtinandu-se un suc;
- amesteca bucatile de carne cu mustarul, praful de usturoi, scortisoara, ghimbirul, coriandrul, piperul si sarea intr-un vas mare;
- dupa ce carnea este complet acoperita cu aceste ingrediente, se pune la prajit intr-o tigaie cu gratar (aprox. 5 minute);
- intre timp, amesteca untul de arahide cu sosul de soia, sosul iute si sucul de grepfruit;
- bucatile de pui se servesc cu salata verde, sosul cu unt de arahide, ridichii si feliutele de grepfruit.
Informatii nutritionale (1 portie): 310 calorii; 12 g grasimi (2 g saturate, 1 g monosaturat); 63 mg colesterol; 24 g carbohidrati; 30 g proteine; 6 g fibre; 641 mg sodiu; 730 mg potasiu; 16% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A; 12% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C; 45% din necesarul zilnic recomandat de folati; 20% din necesarul zilnic recomandat de fier.
Comentarii (2)
Am citit articolul, cu speranta de a regasi (sau gasi) retete autohtone, gustoase, hranitoare si deloc periculoase pentru silueta sau sanatate. Retete "de pe vremea bunicii", adica traditionale, cu ingrediente usor de gasit, nu neaparat de "luat fatza", ca nu mizam pe un public strain. Doar intamplarea face ca si eu sa locuiesc in Franta si sa fiu mahnita si nemultumita de traducerea incorecta si hilara a multor subiecte. O anume abundentza de "delicioase" in tot locul, in orice moment creeaza un efect contrar: neincredere in ceea ce se ofera si, ca reactie aproape fireasca, parasirea acestui site, in favoarea altora mai bine documentate si prezentate cu mai multa modestie, realism si reala placere de a fi de ajutor cititorilor. Promit si eu ca voi reveni pentru a obtine retete promise, de calitatea promisa, intr-un limbaj accesibil, fara fasoane si, mai ales, din adevaratul tezaur gastronomic romanesc. In caz contrar, ar trebui sa aveti in vedere ca si reclama negativa e posibila... ba, de mai multe ori, este chiar mult mai puternica. Sa speram ca nu va fi cazul si ca proprietarul/administratorul acestui site va avea intelepciunea de a tine cont de parerile vizitatorilor, ceea ce nu prea am remarcat in ultimele... 3 luni, scurse de la comentariul anterior si pana in prezent. Pacat! Dar... romanul e rabdator, chiar daca se afla la mare distantza! :-) Sa auzim, citim numai de BINE! :-)
Fara suparare, dar dezamagirea e mare: in loc sa-mi reamintesc gustoase retete romanesti, pline de savoare si cumpatare (totusi!), descopar traduceri gresite, fortzate, comice si... inutile! Traind in Frantza, am acces la branzeturile si ingredientele mentionate, inclusiv la retete CORECT prezentate. Dar, fiind in Romania, cati isi pot procura toate cele indicate? Si DE CE?!? Nu este un site culinar, de arta gastronomica, nu e o sursa de inspiratie pentru o masa "simandicoasa', de epatare a invitatilor. As vrea sa redescoperiti, sa tineti cont de acele minunate preparate romanesti sanatoase si savuroase, care au hranit nenumarate generatii si sa le impartasiti aici, cu modestie si cu sfaturi de bun simt. Va rog insistent sa revedeti si sa corectati "ororile" traduse pana acum ("foita de metal"... ingrediente "mestecate"... etc. etc. etc.), pentru a nu pierde din credibilitate, utilitate si... audientza. Multumesc pentru intelegere, voi reveni, cu speranta de a regasi retete romanesti pentru un regim de viata sanatoasa, demne de un "top sanatate"!
Posteaza comentariu