Dieta potrivita, in functie de personalitate

Reeducarea stilului de a manca


Ca sa impaci utilul cu placutul, cea mai buna solutie, conform recomandarilor facute de nutritionistul Jean-Michel Cohen, este aceea de a combina dorintele tale, in ceea ce priveste alimentatia, cu regulile dietelor, si sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului tau de viata, scopul fiind acela de a te adapta tu dietei, si nu inves.

Regula fundamentala este aceea de a te adapta tu dietei, si nu de a adapta dieta la stilul tau. Partea buna este ca poti face toate acestea in timp.
Nu te obliga nimeni sa respecti cu strictete o dieta, dar scopul principal este acela de a deveni, zi dupa zi, cat mai stricta cu dieta ta
”, spune Jean-Michel Cohen.
Dieta in culori si dieta mediteraneeana reprezinta fiecare in sine un stil alimentar pe care il poti include intr-o dieta.

Importanta factorului timp


Unul dintre elementele esentiale atunci cand vine vorba despre o dieta, este factorul timp. Prea putin discutat in contextul regimului alimentar, timpul este un criteriu pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand iti impui restrictii alimentare, indiferent cat sunt ele de severe sau de blande.


Fiecare dieta, indiferent de tipul ei, impune restrictii alimentare, deci priveaza organismul de anumite substante (inclusiv nutrienti importanti cum ar fi vitaminele si oligo-elementele), astfel ca dieta trebuie obligatoriu raportata la timp pentru a nu aduce prejudicii organismului. In consecinta, spune Jean-Michel Cohen, o dieta foarte restrictiva nu trebuie “dusa” mai mult de doua luni de zile, in timp ce o dieta mai blanda, care acopera tot necesarul de nutrienti, poate fi respectata timp de trei-patru luni de zile.


Exista o perioada pregatitoare a dietei, care poate dura chiar si doua saptamani, in care anumite alimente sunt reduse treptat, pentru ca mai apoi sa fie eliminate. La fel, revenirea la o alimentatie normala trebuie facuta in trepte, pe parcursul a trei-patru saptamani pentru a bloca efectul yo-yo sau a reduce la minim manifestarea acestuia”, mai spune Jean-Michel Cohen. Vezi aici care sunt pasii pe care trebuie sa-i faci atunci cand te intorci la o alimentatie normala dupa dieta.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eco pe 27 Aug 2011, 13:40
    Produse cu IG scazut

    Produse aprobate Michel Montignac http://www.montignacshop.ro/pages/produse-cat-2

    0
    0

  • Otilia Ignat pe 28 Apr 2010, 13:49
    @rtcxddf

    Dulciurile sunt o mare problema. Nu cred ca exista o dieta care sa le contina. Nevoia de dulce are insa multiple cauze, printre care o carenta de crom, sau unele probleme de metabolism. Parerea, sfatul si rugamintea mea este sa mergi la doctor, eventual un nutritonist, singurul care iti poate da sfaturi competente care sa aiba efect sigur. Succes! Si astept vesti!

    0
    0

  • rtcxddf pe 27 Apr 2010, 20:56
    dieta pt depenendentele de dulciuri

    interesant subiectul. poate e adevarat c e a spus nutritionistul, dar eu am perioade in care am nevoie de dulciuri.si inainte nu am fost plinuta, chiar daca mancam tot ce pofteam, dar dupa sarcina am ramas cu vreo 20 kg in plus. mancam f. mult si eram f. dependenta de dulce, facand si crize de hipoglicemie (in forme usoare, dar vizibile).acum mananc mai putin si fac miscare de 3-4 ori pe saptamana, dar ma-r interesa o dieta in care sunt permise dulciurile.astept sugestii! :*

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod