Conform specialistilor americani in nutritie, cei mai multi fitopigmenti (substante responsabile de culoarea alimentelor) s-au dovedit utili pentru protejarea organismului impotriva bolilor:
- verde: protejeaza membranele celulelor si combate gripa;
- alb: protejeaza pielea si regleaza presiunea sangelui;
- rosu: ingreuneaza procesul de imbatranire a organismului;
- violet: purifica epiderma si curata intestinele;
- galben: alimentele de culoare galbena actioneaza impotriva celulitei si imbunatatesc digestia;
- portocaliu: mentine pielea compacta, imbunatateste vederea si previne raceala.
Pentru a te bucura de beneficiile fitopigmentilor, iti propunem o dieta plina de culoare:
La micul dejun alterneaza urmatoarele doua variante:
200 ml suc de portocale rosii, 50 g paine integrala, o lingura de marmelada sau miere, un ceai verde si
200 ml suc de morcov, 100 ml iaurt sau lapte, 20 g biscuiti integrali.
Luni – "Meniu verde"
Pranz: un bol de crema de mazare cu 100 g parmezan; o omleta din doua oua si 100 g anghinare; 50 g paine integrala; 1 kiwi.
Cina: 300 g broccoli fierti cu 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 1 mar.
Marti – "Meniu alb"
Pranz: 300 g salata de conopida, praz, 1 ou fiert, 50 g parmezan, marar si 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 100 g struguri albi.
Cina: 50 g paste fierte cu usturoi si 2 linguri de ulei de masline; 300 g ceapa alba fiarta cu putin otet si ulei de masline; 30 g paine integrala; 1 banana.
Miercuri – "Meniu rosu"
Pranz: 50 g pulpa de rosii cu 2 linguri de ulei de masline; 100 g piept de pui la gratar cu o lingura de ketchup; 30 g paine integrala; 1 mar rosu.
Cina: 300 g salata de ridichi si de rosii cu 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 100 g struguri rosii.
Joi – "Meniu violet"
Pranz: 50 g orez cu 50 g prune uscate; 100 g tofu
Cina: 150g filet de vita la gratar; 300 g vinete si ceapa rosie la gratar cu 3 linguri de ulei de masline; 50 g paine integrala; o para.
Vineri – "Meniu galben"
Pranz: 50 g orez cu 100 g ardei gras; 30 g paine integrala; un ceai de lamaie cu o lingurita de zahar
Cina: 200g somon la gratar cu lamaie; 100 g salata de laptuci cu o lingura de ulei de masline; 30 g paine integrala; 200 g ananas.
Sambata – "Meniu portocaliu"
Pranz: 200 g morcov cu 100 g branza si 2 linguri de ulei de masline; 50 g paine integrala; o mandarina.
Cina: 200 g creveti fierti cu o lingura de ulei de masline; 50 g orez cu 100 g dovleac si 40 g sunca de Praga; 30 g paine integrala; o portocala.
Duminica repeta meniul din ziua care ti-a placut cel mai mult.
Comentarii (6)
dietele sint bune pe moment dar pe termen lung trebuie schimbat putin modul de viata,nu foarte drastic pentru ca altfel e greu de tinut
cred ca se slabeste, dar o dieta mai ieftina, pentru toate buzunarele aveti?
Este interesant teoretic! Merita a vedea cum este si in practica!
sunteti tari imi place dieta dar e greu de tinut
da suna bine dar mai trebuie lucrat la el
E buna dieta asta..adik..te poti satura sincer..dar eu am o nedumeriere...sunt o goraza de persoane care vor sa slabeasca..dar nu v`ati gandit si la per kre vor sa puna 2 3 kg in plus..?o retzeta pt asta nu ar fi..?
Posteaza comentariu