Vaccin Alzheimer "intr-un plasture"

Un pasture care elibereaza in piele un vaccin impotriva bolii Alzheimer si-a dovedit eficienta si siguranta pe subiecti animali, informeaza BBC News Online

O echipa de cercetatori de la Universitatea South Florida a aratat ca acest plasture a fost eficient in distrugerea placilor de amiloid intalnite la soareci. Expertii sustin ca ar fi o alternativa mai simpla pentru a oferi protectie impotriva acestei boli, insa fara a se recurge la metoda conventionala de injectare. Vaccinul transdermic cu patch-uri actioneaza prin stimularea sistemului imunitar de a recunoaste placile de proteine beta amiloide, de a le ataca si distruge.
Cateva studii anterioare care verificau eficienta unui vaccin injectabil au esuat, deoarece s-a dovedit ca ar cauza inflamatii ale creierului. Spre deosebire de metode conventionala de injectare, in cazul de fata nu s-a constatat niciun efect toxic. "Cu toate acestea sunt necesare teste mai detaliate pentru a investiga eficienta si siguranta plasturelui pe subiecti umani", sustin expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod