Raportul OMS nu prevede abandonarea totală a consumului de carne roșie, însă permite deschiderea unei noi căi pentru regimuri alimentare mai sănătoase. Potrivit chef Acurio, consumul de quinoa ar putea ajuta la crearea unui echilibru cu consumul de carne roșie, într-o lume care să respecte mediul. Quinoa poate fi un instrument delicios care să deschidă un spațiu unde întreaga lume vegetală să poată fi consumată ca hamburger, mai spune specialistul în gastronomie.
Ignacio Medina, critic gastronomic la cotidianului spaniol El Pais, este de părere însă că legumele nu sunt total lipsite de pericole.
"Vă puteți imagina un hamburger de quinoa într-un McDonald's? De ce nu? Acum 30 de ani nimeni nu ar fi crezut că un asemenea restaurant s-ar putea deschide la Moscova", a declarat pentru AFP chef-ul peruan Emmanuel Piqueras la New York, unde prezintă un program culinar la un post TV hispanic. El este de părere că "provocarea este schimbarea puțin câte puțin a proastelor obiceiuri alimentare pentru ca un dependent de hamburgeri cu carne grasă și în sânge să poată simți aceeași satisfacție cu un hamburger de quinoa cu semințe și nuci".
Foto: Depositphotos, Hepta
Posteaza comentariu