4. Salată de broccoli cu ceapă roşie, măsline kalamata şi roşii uscate
Ai nevoie de:
- 1 bucată de broccoli, tăiat bucăţi mai mici
- câteva roşii uscate la soare şi păstrate în ulei
- o ceapă roşie mică, tăiată mărunt
- 10 măsline kalamata
- brânză feta (opţional)
- migdale feliate pentru decor.
Pentru dressing:
- 1/4 cană cu ulei de măsline
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 1 linguriţă cu miere de albine
- 1 căţel de usturoi, răzuit
- 1/2 linguriţă cu oregano
- 1/2 linguriţă cu muştar
- puţină sare de mare
- piper.
Broccoli se prepară la abur 3-4 minute, lăsându-se să fie crocant. Apoi se amestecă cu roşiile uscate, ceapa, măslinele, brânza feta şi migdalele feliate. Se toarnă apoi dressing-ul şi se amestecă bine salata.
Posteaza comentariu