3. Salată caldă de fasole verde - recomandare Jamie Oliver
Ai nevoie de:
- un bol cu fasole verde proaspătă sau o pungă cu fasole congelată
- 2-3 linguriţe cu muştar de calitate
- 2 linguri cu oţet de vin alb
- 4 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper negru
- 1 ceapă roşie mică, tocată mărunt
- 1 lingură cu capere
- 1 căţel de usturoi, răzuit
- 1 mână cu frunze de pătrunjel, tocate mărunt.
După ce fierbe apa, se pune fasolea verde la foc mare timp de 4-5 minute. Este de preferat să o guşti pentru a păstra fasolea puţin crocantă. Între timp poţi să prepari dressing-ul, amestecând toate ingredientele. Acesta se adaugă peste fasolea verde caldă, după ce a fost strecurată, după care se adaugă şi ceapa roşie, caperele şi frunzele de pătrunjel.
Posteaza comentariu