Asa incat, a citi despre o situatie cand nu ai neaparat nevoie sa tii dieta ti se poate parea ciudat. Insa, cateodata, se mai intampla. Asadar, oricat de multe masuri de precautie ti-ai fi luat in concediu si oricat de convinsa ai fi ca eforturile tale de a te controla au dat roade, la revenirea din vacanta cantarul iti arata, nemilos, ca ai acumulat cateva kilograme suplimentare.
Dar nu te alarma, pana la urma nu este nimic iesit din comun. Inainte de a incepe sa te documentezi despre ceea ce presupune o dieta (in functie de obiectivul pe care il ai si de rutina zilnica), ar fi bine sa incerci sa-ti schimbi putin stilul de viata si de alimentatie. Sunt toate sansele sa revii la greutatea dinainte si sa nu fie dificil sa te mentii astfel.
Nu este nici o vrajitorie la mijloc si schimbarile despre care vom vorbi nu se preconizeaza a fi unele radicale. Pur si simplu, este vorba despre reducerea aportului zilnic de calorii, cu 100. In felul acesta, se estimeaza ca intr-o luna vei elimina circa doua kilograme. Si, dupa cum cu siguranta stii deja, acesta este unul dintre cele mai sanatoase moduri de a slabi: incet si sigur, fara devieri masive, care ar putea cauza dereglari ale metabolismului.
- Unul dintre cele mai importante aspecte este sa nu te lasi demoralizata. Nu ca n-ar fi foarte usor, la urma urmei: revenirea din concediu este ea insasi un motiv suficient sa nu te simti tocmai in apele tale. Dar constatarea ca ai acumulat niste kilograme in plus ar putea sa agraveze situatia, mai ales daca te-ai straduit mult sa fii in forma pentru vacanta. Cu atat mai mult: revenirea la silueta dinainte ar putea fi mult mai usoara decat crezi, asadar nu ai motive sa te demoralizezi.
- Evita bauturile care contin calorii. De exemplu, sucurile de fructe. Este adevarat ca sunt sanatoase si indicate organismului, dar, ca sa spunem asa, acum este de preferat sa mananci fructele, nu sa le bei. In felul acesta, vei asigura organismului necesarul de fibre si senzatia de satietate va persista mai multa vreme.
- Nu sari niciodata peste micul dejun. A face asta nu inseamna ca "economisesti" caloriile ci, dimpotriva, ca le suplimentezi: la pranz vei fi cu adevarat infometata si nu vei mai tine cont de nimic. In vederea unui mic dejun sanatos, dar nu foarte bogat in calorii, opteaza pentru toast in loc de paine alba, ouale fierte sunt de preferat omletei si cateva fructe naturale sunt mai potrivite decat gemul sau dulceata.
- Nu te feri de proteine. Oricat de bine ai manca, daca organismul nu are necesarul zilnic de proteine, ti se va face foame foarte curand. Daca la pranz optezi pentru o salata, ar fi bine ca aceasta contina peste sau piept de pui pregatit la gratar. In cazul in care iti pregatesti singura salata, este recomandabil sa alegi o conserva de ton in apa, si nu in ulei. Dressing-urile degresate poate ca nu sunt la fel de savuroase, dar sunt, cu siguranta, de preferat.
- Supa ar trebui sa fie nelipsita. Nu numai ca isi aduce contributia la hidratarea zilnica, dar te va ajuta sa nu-ti fie foame in urmatoarele cateva ceasuri si nu contine foarte multe calorii. Sunt recomandate supele de rosii, pui sau legume (dar fara cartofi si fara a fi "drese" cu branza).
- Nu ar fi foarte indicat sa te axezi pe asa-numitele "batoane pentru slabit", pe care le gasesti in supermarketuri. Nu poti sti daca ingredientele sunt, toate, sanatoase si indicate. Ca sa nu mai spunem ca eficienta lor este cel putin discutabila, ele nefiind atat de satioase cum se spune. Din pacate, multe femei recurg la aceste produse ca la un fel de elixir miraculos. Daca tii neaparat, cere sfatul unui specialist nutritionist in prealabil.
- Pe langa eforturile de a reduce numarul de calorii prin alimentatie, acestea pot fi si... arse! Exercitiul fizic nu ar trebui sa lipseasca: o jumatate de ora de plimbare in pas alert este ceea ce iti trebuie, daca nu agreezi sportul sau nu ai timp pentru asa-ceva. Pe langa avantajele de ordin strict estetic, miscarea va contribui la oxigenarea creierului si iti va conferi o mai buna stare psihica.
Comentarii (4)
nu trebuie sa ne speriem de diete va rog fetelor sa-mi urmati sfatul; trebuie sa renuntati la paine in primul rand dupa aceia nu aveti voie sa consumati carne din porc, prajeli de nici un fel si veti vedea ca se poate dar nu uitati sa evitati ori ce fel de fainoase bafta.
Vrei sa slabesti? Gandeste-te ca ai nevoie de sport si vointa. Ce te costa sa faci cateva exercitii ca la ora de sport din scoala generala? Poate doar o jum de ora din timpul pe care il petreci la tv stand si schimband plictisita canalele. Cred ca e suficient atata timp cat nu mananci in cantitati industriale. Ai masura! Esti nemultumita de cum iti vin hainele, esti invidioasa pe fetele "lucrate", vrei ca sotul sa te iubeasca asa cum o facea la inceput? :) Nu te mai vaicari si treci la treaba! Eu asta fac!!! Fiti mai pretentioase cu propria persoana!
da sunt de acord..........doar ca eu spre exemplu...sunt o persoana careia nu ii prea plac regulile sau simai si masurarea caloriilor....asa ca din punctul acesta de vedere e destul de dificil pentru mine...in sensul ca eu traiesc viata nu o masor toata ziua.... adica vreau sa zic ca sunt o persoana normala ca marea majoritate in aceasta lume.... lucrez de dimineata pana seara cu un pic de pauza la amiaza....s sincer chiar nu am timp sa fac sport sau sa masor mancarea...... DE CE ????? pentru noi nu se dau sfaturi cum trebuie sa ne ajutam sa ne mentinem....chiar in sensul "nici prea prea....nici foarte, foarte".... si in cazul in care prindem kg si in cazul cand le pierdem....vreau sa zic tonificare si etc.....
Fara mers pe jos 2 ore (aprox. 500 kcal arse) nu se poate ca o persoana sa slabeasca 2 kg pe luna doar renuntand la 100 kcal mancare pe zi. 100 kcal X 30 zile = 3000 kcal. Asta inseamna cam 0,5 kg, deoarece 1 kg grasime pe corp inseamna 7000 kcal. Pentru a slabi 2 kg pe luna fara miscare e nevoie sa se renunte la 500 kcal mancare pe zi.... Adica o femeie sedentara sa manance de 1200-1500 kcal pe zi. Sub 1000 kcal pe zi dauneaza sanatatii, in plus caloriile trebuie sa fie adunate din alimente sanatoase (fructe, legume crude, iaurt, cereale, alimente cat mai putin prelucrate sau gatite)
Posteaza comentariu