5 deserturi vegane care-ţi vor uimi invitaţii de Revelion



5. Negresă cu glazură din avocado


Ingrediente pentru negrese

  • 2 bucăţi de avocado pisate
  • 226 de grame de ciocolată neagră, topită la abur
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 linguri cu seminţe de in măcinate plus 5 linguri cu apă călduţă
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei de avocado sau ulei de floarea soarelui
  • 110 grame de ciocolată neagră, mărunţită.


Ingrediente pentru glazură

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate cu zahăr pudră
  • 1/4 linguriţă cu extract de vanilie.

Seminţele de in măcinate se amestecă cu apa şi se lasă 10 minute.
Într-un bol se amestecă pasta de avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, amestecul cu seminţe de in şi extractul de vanilie, amestcând cu mixerul sau telul până se omogenizează.
Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecând toată compoziţia cu o spatulă. La final adaugă uleiul şi bucăţile de ciocolată şi toarnă compoziţia într-o tavă.

Se lasă la cuptorul încins 28-32 de minute, după care se pune la răcit.

Ca să prepari glazura amestecă cu mixerul avocado, pune extractul de vanilie şi apoi adaugă câte puţin zahăr pudră. După ce s-a răcit prăjitura se ornează cu această glazură şi ciocolată răzuită.

Credit foto şi reţetă: www.howsweeteats.com

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 30 Dec 2014, 18:12
    ?

    Ciocolata neagra este vegana??? Asa ziceti voi???

    0
    0

  • Adrian pe 30 Dec 2014, 18:10
    ?

    Da, interesante si bune, dar traim in Romania! Stiti cat costa nucile caju??? Si celelalte?

    0
    0

  • cineva pe 30 Dec 2014, 05:38
    greseli

    "I_have_a_dream"- ti-ai gasit si tu sa dai cu parerea! Ai citit ingredientele si modul de preaparare? sau doar cate un cuvant p-aici si p-acolo?! La ingrediente sunt 2 linguri de sirop de agave iar preparerea e cu miere! Hm, seamana la culoare si la consistenta si la gust, dar nu-i una si aceeasi! Sa nu mai spun ca pe site-ul Oliviei ce este la ingrediente, aia e folosit pt preparare!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod