2. Tartă cu cremă de ciocolată şi blat din ovăz şi seminţe
Ingrediente pentru blat:
- 3/4 cană cu seminţe de floarea-soarelui;
- 1/4 cană cu ulei de palmier;
- 6-7 curmale moi;
- puţină sare de mare;
- 1 cană cu fulgi de ovăz;
- 1/2 cană cu făină de ovăz.
- 340 grame de ciocolată neagră
- o cutie cu lapte de cocos, de la frigider
- sirop de agave, după gust
- puţină sare de mare
- seminţele de la o păstaie de vanilie
- 3 picături de ulei esenţial de portocale cu uz intern.
- un pumn de căpşuni
- 1 banană.
Mod de preparare
1. Se unge cu ulei de palmier tava pentru tartă.
2.
3. Se pune blatul în forma pentru tartă, se apasă bine cu degetele, după care se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă. Se introduce la cuptor timp de 10-15 minute, până se rumeneşte, după care se lasă la răcit.
4. Pentru a face crema se pune desface cutia cu laptele de cocos, care dacă a fost ţinut la frigider va avea grăsimea adunată deasupra. Se ia toată grăsimea şi se amestecă la foc mic într-o cratiţă cu ciocolată tăiată bucăţi. După ce s-a topit ciocolata, se ia crema de pe foc şi se adaugă celelalte ingrediente.
5. După ce s-a răcit blatul de tartă, se toarnă crema de ciocolată, se lasă la temperatura camerei până se răceşte, după care se păstrează la frigider.
6. Poţi să consumi feliile de tartă ca atare sau cu un sirop de căpşuni şi banane amestecate în blender.
Comentarii (3)
Ciocolata neagra este vegana??? Asa ziceti voi???
Da, interesante si bune, dar traim in Romania! Stiti cat costa nucile caju??? Si celelalte?
"I_have_a_dream"- ti-ai gasit si tu sa dai cu parerea! Ai citit ingredientele si modul de preaparare? sau doar cate un cuvant p-aici si p-acolo?! La ingrediente sunt 2 linguri de sirop de agave iar preparerea e cu miere! Hm, seamana la culoare si la consistenta si la gust, dar nu-i una si aceeasi! Sa nu mai spun ca pe site-ul Oliviei ce este la ingrediente, aia e folosit pt preparare!
Posteaza comentariu