Deserturile vegane sau fără foc au luat amploare şi deja avem destul de multe cofetării în toată ţara care servesc aceste prăjituri. Ele sunt delicioase şi constituie o alternativă sănătoasă la deserturile preparate cu multe grăsimi animale, făină albă şi zahăr rafinat.
Iată cinci reţete pe care vi le recomandăm pentru petrecerea de Revelion!
1. Cheesecake cu mac şi stafide - reţetă Olivia Steer
Ingrediente:
- 1+1/2 cană de caju înmuiat o oră-două (sau peste noapte) și bine scurs
- 1 pahar de fresh de portocale
- 2 linguri de sirop de agave
- 2 linguri de coajă rasă de portocale/lămâie bio
- 1 linguriță de agar-agar
- 10 picături de esență naturală de vanilie
- 1 cană de migdale fin râșnite
- 1 lingură de ulei de cocos
- 1 pumn de stafide
- 1 lingură de mac.
Mod de preparare
Se amestecă migdalele râșnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie pentru a obţine cel mai simplu blat de prăjitură. Se tapetează în strat subțire o formă inelată de tort.
Apoi vine crema de brânză fără de brânză.
Credit foto şi reţetă: http://oliviasteer.ro
Comentarii (3)
Ciocolata neagra este vegana??? Asa ziceti voi???
Da, interesante si bune, dar traim in Romania! Stiti cat costa nucile caju??? Si celelalte?
"I_have_a_dream"- ti-ai gasit si tu sa dai cu parerea! Ai citit ingredientele si modul de preaparare? sau doar cate un cuvant p-aici si p-acolo?! La ingrediente sunt 2 linguri de sirop de agave iar preparerea e cu miere! Hm, seamana la culoare si la consistenta si la gust, dar nu-i una si aceeasi! Sa nu mai spun ca pe site-ul Oliviei ce este la ingrediente, aia e folosit pt preparare!
Posteaza comentariu