Există patru reguli de bază de care să ţii cont la micul dejun dacă vrei să slăbeşti:
1. Mănâncă la scurt timp după ce te-ai trezit
Nu lăsa să treacă orele până să iei un mic dejun sănătos! Acesta este primul pas greşit pe care-l faci în fiecare dimineaţă şi îţi pui singură piedici în dietă. Potrivit specialiştilor, micul dejun trebuie luat la scurt timp după ce te-ai trezit. De ce este atât de important acest lucru? Pentru că îi dai un impuls metabolismului şi el va funcţiona bine toată ziua, iar dacă laşi să treacă prea multe ore vei ajunge să-ţi fie foarte foame şi vei decala orele la care mâncai de obicei prânzul şi cina.Prin urmare, nu lăsa să treacă mai mult de o oră din momentul în care te-ai trezit până când te aşezi la masă ca să iei micul dejun!
2. Alege un mic dejun săţios
În loc să mănânci un covrig, un croissant sau cereale dulci cu lapte este de preferat să alegi alimente săţioase şi nutritive. Acest lucru îţi va garanta că nu vei simţi senzaţia de foame până la prânz! Astfel riscul de a lua mai multe gustări şi de a alege numai alimente nesănătoase va fi unul mult mai mic. Un mic dejun hrănitor trebuie să conţină fibre, proteine, carbohidraţi complecşi. Fără zahăr la micul dejun!Omleta cu ciuperci şi verdeţuri, terciul de ovăz/quinoa/amarant cu nuci/mere, smoothie cu spanac/iaurt grecesc/afine/unt de arahide, toast cu unt de arahide şi banane, ouă fierte cu avocado şi pătrunjel sunt câteva idei pentru un mic dejun echilibrat şi sănătos.
Posteaza comentariu