250 g de fragi/capsune, mure si zmeura
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingura sirop de mere
4 lingurite de fistic
300 g iaurt (1,5% grasime)
cateva frunzulite de menta pentru decorarea desertului.
Mod de preparare:
- dupa ce se spala fructele se toarna toate in zeama de lamaie si siropul de mere;
- se bate iaurtul cu furculita pana se omogenizeaza bine si se introduce fisticul taiat in bucati mai mari;
- se repartizeaza fructele in doua pahare si se toarna deasupra lor iaurtul cu fistic;
- se decoreaza cu cateva fructe si frunze de menta.
Informatii nutritionale: 151 kcal; 7 g proteine; 5 g lipide; 21 g glucide.
Beneficii: proteinele din iaurt in combinatie cu fructele rosii iti dau energia necesara pe parcursul intregii zile, ambele furnizand vitamine pentru metabolism si zahar pentru buna functionare a creierului.
Recomandare: poti alege si alte fructe cu un continut ridicat de apa, precum merele, piersicile, pepenele galben. Astfel combinate cu iaurt (1,5% grasime) nu au mai mult de 150 kcal per portie.
Comentarii (4)
Gasesti la supermarketuri, iar uleiul de susan se poate inlocui cu cel de masline.
arata bine, dar greu de procurat ingredientele ,poate chiar imposibil, neauziind de ulei de susan in comert
arata foarte bine si probabil ca este si delicios,am sa incerc cu siguranta
dar unde gasesc eu gemeni de soia? si pot inlocui uleiul de susan cu cel de masline?
Posteaza comentariu