2 anghinare mici (aproximativ 500 g)
120 g rosii cirese
1 ardei gras
80 g ciuperci
zeama de la o jumatate de lamaie
1 lingura otet de cidru
1 lingura de mustar
piper negru, sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita ulei de rapita
1 ceapa frantuzeasca
1 catel de usturoi
1 lingurita capere
2 linguri de patrunjel macinat
Mod de preparare:
- se rupe coada anghinarelor si se taie bucati;
- se pun bucatile de anghinare in apa cu lamaie;
- se prepara un sos din mustar, otet de cidru, sare si piper;
- se incorporeaza pe rand uleiul de masline si cel de rapita;
- se storc bucatile de anghinare, se feliaza cat mai subtire si se lasa la macerat in sosul deja preparat;
- se taie ceapa frantuzeasca, usturoiul, rosiile, ciupercile si se adauga in sosul cu anghinare, la care se mai adauga caperele si patrunjelul;
- se adauga sare si piper, dupa gust;
- se serveste cu paine de secara.
Informatii nutritionale: 217 kcal; 3 g proteine; 18 g lipide; 13 g glucide.
Beneficii: anghinarele stimuleaza digestia. Contin cinarina, o substanta care stimuleaza activitatea ficatului si a bilei. De asemenea, favorizeaza eliminarea grasimilor si detoxifierea organismului.
Recomandare: pentru a prepara aceasta reteta pe toata perioada anului, poti sa folosesti cu incredere aghinarele conservate la borcan, deoarece nu isi pierd proprietatile nutritive.
Comentarii (4)
Gasesti la supermarketuri, iar uleiul de susan se poate inlocui cu cel de masline.
arata bine, dar greu de procurat ingredientele ,poate chiar imposibil, neauziind de ulei de susan in comert
arata foarte bine si probabil ca este si delicios,am sa incerc cu siguranta
dar unde gasesc eu gemeni de soia? si pot inlocui uleiul de susan cu cel de masline?
Posteaza comentariu