Cele mai bune reţete de cheesecake fără coacere. Sunt foarte rapide!
2 din 6
2. Cheesecake fără coacere cu mure şi nuci caju
Ingrediente
Pentru blat:
Pentru cremă:
Se mixează în robot nucile, după care se pun într-un bol.
Se mixează apoi curmalele, după care se adaugă la loc nucile mărunţite, sarea de mare şi se amestecă cu robotul până când se obţine un aluat lipicios.
Forma de tort cu pereţii detaşabili se unge cu puţin ulei şi se presează blatul din nuci.
Pentru a prepara crema se amestecă bine toate ingredientele în blender. Se toarnă crema peste amestecul din nuci şi se pun la congelator 1-2 ore.
Se ornează cu mure proaspătă.
Poţi să faci acest desert fie în formele de brioşe, fie într-o tavă cu pereţii detaşabili.
Pentru blat:
- 1 cană cu nuci româneşti sau pecan
- 1 cană cu curmale, fără sâmburi
- puţină sare de mare.
Pentru cremă:
- 1 cană şi jumătate cu nuci caju, înmuiate timp de o oră în apă
- 1 cană cu mure proaspătă
- 1/3 cană cu ulei de cocos topit
- 2/3 cană cu lapte de cocos gras, ţinut în prealabil la frigider
- 1/3 cană cu sirop de arţar sau miere de albine.
- puţin suc de lămâie, după gust.
Se mixează în robot nucile, după care se pun într-un bol.
Se mixează apoi curmalele, după care se adaugă la loc nucile mărunţite, sarea de mare şi se amestecă cu robotul până când se obţine un aluat lipicios.
Forma de tort cu pereţii detaşabili se unge cu puţin ulei şi se presează blatul din nuci.
Pentru a prepara crema se amestecă bine toate ingredientele în blender. Se toarnă crema peste amestecul din nuci şi se pun la congelator 1-2 ore.
Se ornează cu mure proaspătă.
Poţi să faci acest desert fie în formele de brioşe, fie într-o tavă cu pereţii detaşabili.
Posteaza comentariu