Transpiratia excesiva sau hiperhidroza, in termen medical, este o afectiuni cu care se confrunta multi dintre noi. Declansata in special de caldura excesiva, transpiratia excesiva este declansata si de alte situatii precum sportul sau atunci cand devenim tematori sau nervosi.
Pentru multi dintre noi situatia nu este chiar grava, transpiram in cantitati normale, insa ce se intampla cu aceia dintre noi pe care curg apele la propriu? Atunci cand se instaleaza acest lucru vorbim despre hiperhidroza care, sigur, devine o conditie medicala. "Hiperhidroza se datoreaza unei supra stimulari a glandelor sudoripare", explica chirurgul plastician, dr. Florin Juravle.
Hiperhidroza este o afectiune care afecteaza aproximativ 3% din populatie, insa de putine ori se pune corect diagnosticul, asta din cauza lipsei de informare. Inainte de toate, trebuie sa recunoastem ca aceasta afectiune are efecte negative asupra stilului de viata. Teama permanenta ca te faci de ras pentru ca transpiri excesiv, stresul ca nu mirosi tocmai placut, chiar daca vorbim despre primele ore ale dimineatii, stresul ca trebuie sa porti dupa tine schimburi in permanenta, sunt numai o parte din factorii care iti disturba bunul mers al vietii tale cotidiene.
Pentru a vedea cum putem rezolva aceasta problema, am stat de vorba cu chirurgul estetician, dr. Florin Juravle. Desi pare imposibil de rezolvat, hiperhidroza se trateaza foarte bine cu... toxina botulinica. "Prin injectarea toxinei botulinice se blocheaza temporar secretia substantelor chimice responsabile de activarea glandelor sudoripare, rezolvand astfel situatia", explica medicul.
Tratamentul se administreaza interdermic, in cantitati mici, prin injectare la nivelul glandelor sudoripare, in zone in care se instaleaza aceasta transpiratie excesiva. Efectul se instaleaza intr-un interval cuprins intre 2 si 14 zile si dureaza pana la 8 luni. Din pacate, acesta nu este un tratament care sa vindece hiperhidroza, insa se imbunatateste semnificativ stilul de viata.
© Copyright:
Posteaza comentariu