Te chinuie durerile de ceafă? Iată cum poate să te ajute masajul!

Durerile de ceafă se numără printre afecțiunile cotidiene frecvente și ușor trecute cu vederea. Mai ales atunci când nu persistă și nu impiedică efectuarea activităților uzuale. Însă durerile de ceafă pot ascunde “traumatisme” care pe termen lung au toate șanse să devină cronice și să necesite o evaluare de urgență. „Masajul terapeutic previne acutizarea durerilor de ceafă, iar efectuat periodic ajută la echilibrarea întregului organism și la refacerea rapidă după perioade solicitante”, explică Dănuț Bujor, specialist Centrul de Modelare Corporala cu Bambus “Danut Bujor”.

Specialistul este adeptul unei abordari etapizate a oricărui tip de durere. “Foarte important atunci când clientul semnalează o durere supărătoare este să procedezi cu maximă delicatețe și atenție. Persoana care vine la mine deja se confruntă cu o suferință. Nu mai este cazul să îi provoc și eu una. Nu am fost niciodată adeptul concepției potrivit căreia masajul trebuie să doară pentru a fi eficient.

Nimic mai greșit în toată ecuația. Masajul este musai să fie efectuat cu inteligență și tact, nu în forță și cu traume. În ceea ce privește durerile de ceafă, obișnuiesc să solicit zona cu pricina aplicând gradual presiune, recurgând la câteva tracțiuni ușoare și alternând mișcările. Mușchiul nu trebuie să fie suprasolicitat și de aceea nu insist mai mult de 10 – maxim 15 minute pe zonă.
Mai mult decât atât, experiența îndelungată mă ajută să îmi dau seama imediat de nivelul de toleranță al unui om și să îl respect. Încetul cu încetul, redau mobilitatea și densitatea musculară optimă, cu un minim de disconfort și pe cât posibil fără durere.”, explică Dănuț Bujor.


În cazul durerilor de ceafă persistente, recomandarea se îndreaptă și înspre o revizuire a posturii la birou, alături de pauze de 5-10 minute la fiecare oră.

Ședințele de masaj terapeutic pot fi efectuate săptămânal sau în funcție de nevoi și de gravitatea situației, la interval de 3-4 zile.