Slăbești și te reechilibrezi psihic. Care sunt pașii care te ajută să te reinventezi?

Înainte să decoperim împreună care sunt pașii, trebuie să avem în vedere faptul că cele două stări la care ne dorim să ajungem depind una de alta. Una nu se poate fără cealaltă, iar acest lucru este un fapt pe care trebuie să-l conștientizăm și să ni-l asumăm. „Atunci când reușești să atingi un echilibru perfect tu cu tine, atunci pot să spui că ești 100 % tu!”, explică medicul Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie care a pus bazele unui program care se ocupă de tine pe toate planurile corp - minte - spirit.
1. Renunță la „vampirii energetici”


Fie că vorbim despre persoane sau despre gadgeturi, atunci când vrei să ajungi la echilibrul perfect, este musai să renunți la așa zișii „vampiri energetici”. „Scopul  este să ne îndepărtăm de acest proces de dezumanizare și să ne apropie puțin mai mult de valorile simple ale vieții. Spun atât, Dumnezeu ne-a dat libertate, hai să nu ne subjugăm singuri”, explică specialistul.


2.
Intră într-un program de evaluare și consiliere



„Boala fizică este strigătul de ajutor al sufletului”, explică specialistul care a pus bazele unui astfel de program care are în vedere tratarea individului ca pe un intreg. „Vorbim de o evaluare pe toate planurile, vorbim despre Terapie Ericksoniană, despre terapie fizică, despre un nou stil de viață care ne va ajută să ne debarasăm de lucrurile materiale, apropiindu-ne mai mult de baza noastră”, conchide specialistul.


3.
Atenție la ce alimente și băuturi consumi



În orice proces de echilibrare, alimentația are un rol esențial. Practic, calitatea combustibilului pe care-l folosim este definitorie pentru felul în care ne simțim. „Este obligatoriu ca aportul nutritiv să fie în concordanță cu stilul de viață, vârsta, preferințe, posibilități. Aici intervine arta specialistului care trebuie să gândească pentru fiecare pacient în parte.
Vorbim despre produse homeopate, organice, fără componenți chimici, produse vegane, dar și despre meniuri proteice. Totul constă în individualizare și analiză”, conchide dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.