Se întâmplă des ca celor mici să le crească dinții de lapte sau cei permanenți strâmbi, ori să aibă spații mari între dinți. Aceste probleme sunt, de cele mai multe ori, moștenite genetic. Există soluții pentru toate aceste inconveniente. Medicul stomatolog Oana Florea ne oferă sfaturi prețioase despre cum ar trebui să procedăm în astfel de situații.
„De îndată ce vedem că celui mic îi cresc strâmb dinții, este important să facem rapid o programare la medicul ortodont. Acesta, după analiza clinică și un set de investigații radiologice, va decide când este momentul potrivit și ce tip de aparat dentar este necesar. Țineți cont și că, în cazul dinților strâmbi, cariile interdentare se formează mai rapid, din cauza igienei defectuoase în spațiile dintre dinți. De asemenea, e favorizată apariția gingivitei. Așa că este indicat să acționați cât de repede posibil. Cât despre spațiile dintre dinți, este des întâlnită această situație în cazul dentiției primare. Asta deoarece este perfect normal ca, după vârsta de 4 ani, maxilarele să înceapă să crească și să apară spațieri dentare, oferind loc dinților definitivi mai mari, ce vor apărea mai târziu. După vârsta de 6-7 ani, odată cu începerea erupției dinților permanenți, dacă aceștia au spații mai mari între ei, trebuie să solicităm ajutorul medicului ortodont, care va decide când este optim să înceapă tratamentul de repoziționare corectă a dinților”, declară Dr.
Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie. Oana Florea își desfășoară activitatea în cabinetul său din București și este apreciată inclusiv pentru experiența în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist.