Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES anunță semnarea unui parteneriat strategic, începând din luna octombrie 2016, prin care urmăresc alăturarea celor mai buni profesioniști din domeniul cardiologiei clinice, cardiologiei intervenționale și al chirurgiei cardiovasculare. Aceștia vor face echipă pentru găsirea celor mai bune soluții de tratament pentru pacienții cu patologie cardiacă.
Cel mai performant centru de diagnostic și tratament al bolilor cardiovasculare din România
”Vom continua misiunea noastră de a menține calitatea serviciilor medicale la standarde de excelență. Pacientul se află în centrul preocupărilor acestei echipe medicale multidisciplinare, care va găsi pentru fiecare caz în parte soluția optimă de tratament pentru patologia de care suferă.” a adăugat Carmen Drăgan, Președintele Spitalului Monza.
”Suntem onorați să anunțăm că, din luna octombrie, Centrele de Excelență ARES se vor alătura echipei noastre medicale, prin parteneriatul stabilit.
Colaborarea dintre echipele multidisciplicare este conceptul care lipsește astăzi din spitalele din România, motiv pentru care, de multe ori, pacientul are de suferit. De aceea, ne dorim ca această consolidare a unor echipe medicale complexe, cu o vastă experiență în domeniu, să reprezinte un nou pas, pe atât de firesc, cât și de important pentru îngrijirea pacienților din România.”, a declarat Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.“Pentru perfectarea parteneriatului au fost necesare investiții de peste 750.000 de euro. Acestea au inclus: dotarea completă a celei de-a doua săli de angiografie, mărirea capacității ambulatoriului cu șase cabinete medicale și 10 birouri operaționale. Pentru anul 2017, estimăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri, bazându-ne pe multiplicarea numărului de proceduri efectuate în urma parteneriatului.
În acest sens, preconizăm un număr de 1.500 de proceduri endovasculare/ an și 800 de operații de chirurgie cardiovasculară/ an. De asemenea, ne dorim să construim în jurul pacientului un întreg sistem de dezvoltare al actului medical. Mai exact, alături de echipa compusă din peste 65 de medici clinicieni, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari, vom aborda actul medical din perspectiva afecțiunii pacientului, nu din cea a specializarii medicale. Astfel, pacientul nu va mai fi trimis la medici specialiști, în mod individual, ci în jurul afecțiunii prezentate, se va constitui o echipă medicală pentru a soluționa împreună cazul. “, a explicat Iulian Pleșcan, directorul operațional al Centrelor de Excelență ARES.“Extinderea Centrelor ARES în cadrul Spitalului Monza reprezintă pentru noi un proiect amplu de dezvoltare, în beneficiul pacienților din România.
Prin coeziunea celor două structuri, parcursul medical al pacienților se simplifică în mod considerabil. În acest moment, putem găsi în același loc, cei mai experimentați specialiști din România. Fiecare patologie a inimii poate fi tratată într-un singur loc, fie prin tratamente chirurgicale, fie prin tratamente minim invazive, susținute de echipamente medicale de ultimă generație.”, explică Oren Iancovici, directorul general al Centrelor Ares.Prin crearea acestui parteneriat, Spitalul Monza devine cel mai performant centru cardiovascular din România, cu o capacitate de 140 de paturi, 2 săli de angiografie și 8 săli de operații. Cele doua unități medicale au o experiență considerabilă în tratarea bolilor cardiovasculare. Spitalul Monza și-a început activitatea in 2012 ca centru cardiovascular, punând la dispoziția pacienților cea mai bună echipă medicală, susținută de cea mai nouă tehnologie.
Centrele de Excelență ARES și-au început activitatea în anul 2010, prin deschiderea primului centru specializat în cardiologie și radiologie intervențională, efectuând atât proceduri intervenționale, prin abord minim invaziv, cât și proceduri electrofiziologice și de embolizare a fibromului uterin.
Ambele centre specializate au efectuat de-a lungul anilor mai multe premiere medicale, privind tehnici chirurgicale aplicate pentru prima oară la noi în țară, cât și implantarea unor device-uri de ultimă generație, astfel reusindu-se vindecarea completă a pacienților cu patologie cardiacă.