Metode pentru intarirea imunitatii copilului tau

Sănătatea celor mici reprezinta o preocupare continuă pentru părinți. Insa copiii sunt mereu suprinzatori, pentru ca ei sunt extrem de deschisi si de liberi, ceea ce ii face uneori sa se imbolnaveasca foarte usor. Mai ales atunci cand vorbim de afectiuni din zona ORL.

Infectii si inflamatii respiratorii repetate, tuse persistenta, hiperreactivitate bronsica, alergii respiratorii, bronsita cronica, fibroza pulmonara, stari dupa traumatisme toracice. Suna ingrijorator, nu-i asa? Cam da, insa e bine sa stii ca toate aceste boli pot fi tratate la salina si cu ajutorul curelor cu apa sarata hiperconcentrata.


“Orice copil, incepand de la varsta de un an poate fi dus la salina”, spune Suzana Pretorian, medic balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata.“Durata expunerii la aerosolii salini este individualizata in functie de varsta, constitutie si gravitatea bolii.

In principiu este intre 1 si 4 ore, astfel: 1 ora la copiii peste 1 an, 2 ore la 2 ani, 3 ore la 3-5 ani, 4 ore la copiii intre 6 si 8 ani. In cazul in care exista afectiuni de alta natura (de exemplu operatii pe cord in antecedente, deformatii ale toracelui) este necesar sfatul medicului specialist inaintea expunerii la aerosolii saline”, adauga aceasta.


Bolile respiratorii sunt mult ameliorate si prin ”Curele antialergie” de la Danubius Health Spa Resort Sovata. Acestea se adreseaza atat alergiilor respiratorii, cat si infectiilor respiratorii repetate, inclusiv (si mai ales) la copii.

Aceste cure de una sau doua saptamani includ aerosoli si inhalatii cu apa sarata, masaj medical, gimnastica respiratorie si de readaptare la efort, oxigenoterapie forte, si, la nevoie, electroterapie si impachetari cu namol.

Protectia imuna si reducerea alergiilor, obtinute prin tratament, dureaza intre 6 luni si 1 an. Iata mai exact ce poti trata la Sovata. „Indicatiile principale pentru boli respiratorii sunt rinitele alergice, sinuzitele cronice, laringitele cronice, faringo-amigdalitele repetate, bronsitele astmatiforme sau cronice postinfectioase, starile de hiperreactivitate bronsica postantibioterapie pentru bronsite sau pneumonii infectioase (tuse prelungita), astm bronsic in afara crizelor, scaderea capacitatii respiratorii in boli profesionale (expunere repetata la toxice respiratorii – pulberi, gaze, etc)”, incheie specialistul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod