Există mai multe cauze ale problemelor de somn pentru persoanele cu diabet zaharat tip 2, inclusiv apnee, sindromul picioarelor obosite, necesitatea de a merge la baie și alte probleme asociate cu diabetul de tip 2. Într-un studiu recent, pacienții cu diabet zaharat de tip 2 s-au dovedit a avea o calitate scăzută a somnului, în special cei cu control glicemic inadecvat.
Deteriorarea calității somnului a fost asociată atât cu o latență crescută a somnului, cât și cu o durată mai scurtă de somn.
Atât hipoglicemia (scăderea zahărului din sânge), cât și hiperglicemia(creşterea zahǎrului din sȃnge) pot afecta somnul celor cu diabet zaharat. Hipoglicemia poate să apară atunci când persoanele cu diabet nu mănâncă timp de multe ore, dacă iau prea multă insulină sau alte medicamente. Hiperglicemia apare atunci când nivelul zahărului crește peste normal. Acest lucru se poate întâmpla după ce consumǎ prea multe calorii, nu şi-au administrat corect medicamentele sau din cauza stresului. De asemnea, obezitatea crește riscul de apnee în somn, diabet zaharat de tip 2, boli de inimă, hipertensiune arterială, artrită și accident vascular cerebral.
Pentru a ține nivelul de glicemie în limite normale și pentru nopți mai odihnitoare, Ropharma recomandă suplimentul alimentar Glykofit. Acesta este un produs natural, fără reacții adverse, conceput pe bază de extracte naturale din dud alb (Morus Alba), care promovează secreția de insulină de către celulele pancreatice, îmbunătățește metabolismul glucidic și sinteza de glicogen hepatic, micșorând astfel nivelul glicemiei serice.
Produsul Ropharma este un antidiabetic cu administrare orală, ce acționează prin inhibarea enzimei alfa-glucozidaza și impiedică absorbția de glucoza la nivel intestinal, la pacienții cu risc de diabet, prediabet și la cei cu diabet zaharat în fază incipientă.
Glykofit se administrează intern, câte o capsulă de 300 mg, de trei ori pe zi și poate fi găsit pe site și în farmaciile Ropharma la prețul recomandat de 22.90 lei.
© Copyright:
Diabetul de tip 2 afectează calitatea somnului
Persoanele care suferă de diabet se confruntă deseori cu somn neliniștit și dificultăți la adormire. Unele persoane cu diabet zaharat suferă de insomnii, în timp ce alții au tendința de a dormi prea mult. Potrivit Fundației National Sleep, 63% dintre adulții nu au parte un somn odihnitor, necesar pentru o bună sănătate și performanță la locul de muncă.
Posteaza comentariu