Cele mai eficiente metode prin care putem avea dinti albi si stralucitori


4.   Gelurile de albire pentru acasa

Aplicate in suporturi special pe dinti sau cu o pensula, bazate pe acelasi principiu ca albirea in cabinet, gelurile de albire pentru folosire la domiciliu sunt, insa, mult mai putin concentrate. Pentru a observa efectele, acestea se tin in gura 30-45 minute zilnic, timp de o saptamana sau mai mult.

5.   Benzile de albire

Pelicule transparente aplicate pe dinti, benzile contin aceeasi substanta ca si kiturile de albire si trebuie aplicate pe dinti cateva minute in fiecare zi, timp de o saptamana sau mai mult. Rezultatul nu este la fel de bun ca la celelalte metode de albire, insa avantajul benzilor de albire este ca sunt mai comode si mai usor de aplicat.

“Benzile de albire sunt bucati subtiri de plastic flexibil acoperite in peroxid.

Acestea pot fi cumparate de la aproape orice farmacie, functioneaza la fel ca si gelurile care pot fi folosite acasa, dar prezinta un dezavantaj major: adesea nu pot patrunde intre spatiile dintre dinti. Astfel, desi reprezinta o alternativa buna din punct de vedere al costului, trebuie sa ne asteptam sa obtinem rezultate inegale sau chiar diferente de albire de la un dinte la altul si rezultate nu foarte vizibile”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

6. Pastele de dinti cu efect de albire

Acestea au un efect abraziv si inlatura depunerile de substante cromogene de pe suprafata dintilor. Din pacate, efectul nu este de multe ori foarte evident, insa periajul dentar in sine ajuta la mentinerea dintilor sanatosi si curati.

7.
Evitarea tutunului, a alimentelor si bauturilor care pateaza dintii


Cafea, vin, bauturi acidulate, sfecla rosie, sucuri de rosii sau de alte fructe etc. reprezinta toate alimente si bauturi care pot decolora dintii. Este recomandata consumarea lor cu paiul, clatirea imediat dupa consum sau mestecarea gumei pentru stimularea fluxului de saliva.

“Exista, in schimb, alimente care pot ajuta la curatarea dintilor: merele – care imbunatatesc sanatatea gingiilor si stimuleaza productia de saliva, branza, laptele si iaurtul - bogate in calciu, ajuta la intarirea smaltului si a aspectului dintilor. Nucile, telina, broccoli si morcovii, prin textura abraziva ajuta la indepartarea petelor, ceapa rosie opreste formarea placii prin cantitatea de sulf pe care o contine, in vreme ce acidul malic gasit in capsuni elimina in mod natural petele de suprafata ale dintilor”, subliniaza specialistul ortodont.

8.
Evitarea medicamentelor care coloreaza dintii


In masura in care este posibil, pentru a nu afecta sanatatea generala, este indicat sa evitam unele antihistaminice, antipsihotice, antihipertensive, medicamente cu fier.

Asadar, indiferent de metoda aleasa,  albirea dintilor nu este permanenta. Persoanele care isi expun dintii la alimente si bauturi care provoaca pete pot vedea ca albul incepe sa se estompeze in doar o luna. Cei care evita alimentele si bauturile ce pot pata vor astepta un an inainte de a face un alt tratament de albire. Gradul de albire va varia de la individ la individ in functie de starea dintilor, de nivelul de colorare si de tipul de procedura de albire folosita.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod