Asa cum exista moda tatuajelor, moda piercingurilor, moda inelelor supradimensionate asa este, se pare, si moda bijuteriilor dentare. Un stras mic aplicat pe unul dintre dintii din fata, face cat 100 de zambete, spun unele femei.
Sigur, este o moda, poate fi o chestiune extrem de frumoasa, insa trebuie sa vedem care sunt conditiile pe care trebuie sa le respectam atunci cand alegem sa ne aplicam o bijuterie dentara.
“Bijuteriile dentare, fie ca vorbim despre pietre sau material pretioase, se vor fixa pe dinti cu ajutorul unor produse speciale.
Ele pot fi indepartate foarte usor, sunt minim invasive pentru suprafata pe care sunt aplicate. De asemenea, este important de stiu ca aceste bijuterii dentare nu se aplica decat pe dintele natural, in niciun caz pe fatete sau coronite”, medicul stomatolog Ligia Muntianu, profesor universitar la Facultatea de Medicina Dentara din Bucuresti.Ce tipuri de bijuterii dentare exista?
Exista, fara doar si poate, o varietate de modele si tipuri de bijuterii, care mai de care mai iesite din comun, insa astazi vom discuta despre cele mai folosite doua variante: cea ieftina si cea de top.
Daca nu ai un buget foarte mare, poti apela la bijuteriile din sticla aplicate pe o folie foarte subtire din aluminiu.
Optiunea ceva mai rafinata, sigur, si la un pret mai mare, sunt bijuteriile Twinkles, obiecte placate cu aur de 18 K, diamante sau alte pietre pretioase. Poti alege sa porti ininioare, fluturasi, animale, modele fiind multiple.
Sfaturile specialistului inainte si dupa aplicarea unei bijuterii dentar
Pentru ca ne dorim sanatatea, inainte de frumusete, am rugat medical stomatolog Smile Focus, dr. Ligia Muntianu, sa ne spuna care sunt cele mai importante 6 lucruri pe care trebuie sa le stim inainte sa apelam la aplicarea unei bijuterii dentare.
1. Consultatia, inainte, este obligatorie.
Medicul trebuie sa fie sigur ca aveti dintii sanatosi.2. O igienizare profesionala este, iarasi, de facut inainte.
3. Bijuteria dentara se aplica pe unul dintre dintii din fata, insa acest lucru este logic, el trebuie sa se vada, nu?
4. In primele ore se evita consumul de alimente.
5. In primele 24 de ore nu se curata dintele pe care a fost aplicata bijuteria dentara
6. Igiena pe dintele acela, pe tot parcursul existentei bijuteriei, trebuie sa fie mult mai riguroasa, pentru ca zona este mult mai dispusa retentiei placii bacteriene.