Totul începe cu un periaj corect, de două ori pe zi, folosind o periuță cu perii moi care să asigure îndepărtarea plăcii bacteriene, atât de pe dinți cât și de la nivelul șanțului gingival. Ața dentară nu trebuie să lipsească niciodată. Nu folosiți scobitorile! Acestea vorduce la traumatizarea gingiei și la menținerea inflamațiilorgingivale. Apa de gură trebuie folosită cu măsură deoareceprincipala ei substanță activă, clorhexidina, colorează dinții. Folosirea în exces a apei de gură va duce la depunerea unorcolorații brune pe suprafața dinților, care pot fi îndepărtate doar de către medicul stomatolog.
Controlul efectuat de medicul stomatolog o dată la șase luni esteabsolut necesar, chiar dacă dinții noștri par curați și sănătoși. Cariile interdentare, sau cele din zone greu accesibile, infecțiilecronice, boala parodontală incipientă, acestea sunt doar câtevaexemple de afecțiuni ce pot fi depistate la un control de rutină.
Frecvența afecțiunilor dentare în România este una ridicată. Odatăcu trecerea timpului, problemele dentare se agravează, tratamentuldevenind mai complicat și mai costisitor.
Medicul stomatolog va efectua o data la șase luni o monitorizare a sănătății dentare și o igienizare profesională (detartraj, periaj șiairflow), manoperă noninvazivă efectuată uneori cu o ușoarăanestezie locală.
Clinica New Dental București vă pune la dispoziție și un pachetcu produse organice pentru folosire la domiciliu, care conține o periuță cu perii moi, o pasta de dinți cu cărbune activ, o pulbere de cărbune activ pentru menținerea dinților albi și două doze de uleide cocos bio pentru menținerea gingiilor sănătoase.
Tot medicul stomatolog vă poate ajuta să alegeți cel mai bun sistem pentru albirea în siguranță a dinților.
Ce înseamnă o igiena dentară corecta?
Trăim o viață agitată și nu ne dăm seama că anumite obiceiurilegate de igiena dentară pot duce la afectarea sănătății dințilornoștri. Specialiștii Clinicii New Dental București susțin că este mai benefic să previi decât să tratezi.