Cât de sigure sunt radiografiile dentare?

Medicii stomatologi recomandă, aproape de fiecare dată înaintea execuției unei lucrări dentare, realizarea unor radiografii care să dezvăluie ce se ascunde la rădăcina dinților și nu numai. Multor pacienți le este însă teamă să se expună atât de des radiațiilor.

Medicul stomatolog Oana Florea vine să explice cum a evoluat tehnologia și cât de sigure sunt radiografiile digitale care se realizează de ceva vreme.

Conform spuselor specialistului, acestea sunt chiar mai sigure decât radiațiile cu care te confrunți atunci când zbori mult timp cu avionul.

"Radiografiile dentare joacă un rol foarte important în diagnosticul afecțiunilor dentare. Foarte mulți pacienți își fac griji în legătură cu expunerea la radiațiile Röntgen. Radiografiile digitale înlătură aceste temeri, deoarece necesită cu 90% mai puține radiații față de metoda convențională.

În acest sens, 12-14 radiografii digitale necesită radiații cât 2 radiografii convenționale. Dacă vă aflați într-un avion deasupra oceanului (10 ore la 10 km altitudine), vă expuneți la o cantitate de radiații egală cu cea necesară efectuării a 12 radiografii convenționale, sau a 120 de radiografii digitale, acestea fiind efectuate, în mod normal, și sub protecția sorțului de plumb”, declară medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie.

Oana Florea își desfășoară activitatea în cabinetul său privat din București și este apreciată inclusiv pentru experiența în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist.