Baile termale – moment de rasfat, beauty si terapie

Ce varianta mai buna de relaxare decat o baie fierbinte in zilele reci de iarna? Te ajuta sa uiti de stres si, in plus, poate fi transformata intr-un ritual de frumusete. O binemeritata pauza pentru trup care are si efecte terapeutice!
Centrele de tip spa si wellness te intampina cu numeroase tipuri de bai termale care iti permit sa profiti din plin de efectele extraordinare ale ingredientelor naturale. Prin adaugarea sarurilor, uleiurilor esentiale sau a plantelor te vei simti cu adevarat rasfatata. In plus, baile infrumuseteaza pielea, destind muschii si dreneaza toxinele din organism.

Baie aromatizata revitalizanta


O baie fierbinte in care aromele plantelor terapeutice iti rasfata simturile si iti destind musculatura poate fi modul ideal de revitalizare.
Apa nu trebuie sa depaseasca temperatura de 38 °C pentru a beneficia de toate ingredientele naturale adaugate.     

In functie de efectul vizat, la apa de baie se vor adauga ierburi si uleiuri diferite. Pentru revitalizare, se aplica extracte unice din diferite plante cum ar fi rozmarinul, muscatul, salvia si pinul. Aceste extracte din plante, combinate cu efectul de masaj exercitat de apa calda, ajuta la revigorarea si reimprospatarea intregului organism,” explica Suzana Pretonian, dr. balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort Sovata.

Baie relaxanta de arome

O baie calda este modalitatea ideala de a te relaxa dupa o zi obositoare. “Pentru obtinerea unui efect relaxant se aplica extractele unice, din diferite plante, cum ar fi uleiurile extrase din trandafir, floare de portocal, mandarin si levantica.
Aceste extracte, combinate cu efectul masant al apei calde, ajuta la relaxarea musculaturii si eliminarea stresului.
”, explica dr. Pretorian.

Baia cu lapte si miere


Pentru o piele catifelata si un boost de hidratare, apeleaza la ingredient naturale precum laptele si mierea. Acest tip de baie se spune ca era secretul frumusetii reginei Cleopatra. “Miere se stie ca contine o concentratie onalta de minerale naturale, oligoelemente si vitamine. De asemenea ea are si un efect antibacterial pronuntat asupra pielii, aceasta devenind on mod vizibil mai catifelata on urma acestui tratament. On afara masajului lin, apa mai ajuta la relaxarea generala si destinderea corpului,” mai spune specialistul Danubius Health Spa Resort Sovata.
Acest tip de baie este recomandata dupa un masaj cu perie uscata.

Baie cu sare


Baile cu sare au efect relaxant si drenant asupra organismului. Expertii in wellness recomanda sarea din Marea Moarta, pentru calitatile sale de vindecare, mai ales daca ai daca vrei sa iti infrumusetezi pielea si sa iti rezolvi problemele de mobilitate.  Bulele si curentii de apa maseaza usor si relaxeaza corpul, in timp ce sarea detoxifica si curata pielea.

Baie cu namol pentru eliberarea stresului

Un alt ingredient pretios la care poti apela pentru a te elibera de stres? Namolul extras din Lacul Ursu. “Datorita componentelor chimice ale namolului, baia de namol este terapia perfecta pentru a combate oboseala si stresul.
In plus, namolul este bogat in ingrediente minerale. Acestea ajuta la detoxifierea pielii si a corpului, imbunatateste circulatia sanguina si completeaza mineralele pierdute, dar in acelasi timp, lasa pielii un sentiment de regenerare si tonifiere,
”  spune dr. Suzana Pretorian.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod