Autismul poate fi tratat cu ajutorul celulelor stem!

Prof. Dr. Erdal Karaoz este unul dintre cei mai renumiti medici din lume specializati in tratamentul cu celule stem. Inca de cand a inceput studiile in medicina, Prof. Dr. Erdal Karaoz s-a implicat in cercetare si a avut rezultate impresionante. A obtinut 36 de premii internationale si a publicat articole si carti de medicina. Profesorul vorbeste in exclusivitate despre descoperirile sale din medicina si despre modul in care tratamentul cu celule stem da rezultate uimitoare in randul celor afectati de autism.
”Sistemul imunitar joaca un rol important in autism. Interactiunile dintre sistemul imunitar si sistemul nervos incep devreme, in stadiul embrionar al vietii, iar neurodezvoltarea cu succes depinde de un raspuns imun echilibrat. In prezent, celulele stem mezenchimale par sa fie cele mai eficiente pentru terapiile celulare pentru tulburarea spectrului de autism, datorita capacitatilor lor imunomodulatoare. Se presupune ca acestea functioneaza in tratamentul autismului prin secretia citokinelor antiinflamatorii, care favorizeaza restabilirea plasticitatii.
Studiile clinice precoce ale transplantului de cellule stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical uman au aratat o oarecare eficacitate in tratarea autismului”, spune Prof. Dr. Erdal Karaöz.
In ce consta mai exact procedura de tratare a autismului prin implantare de celule stem, dar si care este rata de succes, ne spune Dr. Karaöz. 
”In autism, tratamentul de implantare a celulelor stem si tratamentul de activare a celulelor sintetice pentru a repara deteriorarea neuronilor motori este de asteptat sa aiba un efect antiinflamator periferic, cu potentialul de a vindeca pana si reactiile autoimune.
Pacientul va primi tratament pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru a mari alimentarea cu sange a nervilor afectati si pentru a hrani neuronii, impreuna cu instruirea zilnica de reabilitare, pentru recuperarea functiei sale motorii. Acest tip de tratament poate face ca spiritul si inteligenta pacientului sa se recupereze, iar la final boala ar putea fi oprita. Cu toate acestea, atunci cand discutati despre imbunatatiri, este important sa retineti ca acestea pot diferi de la un pacient la altul, fiind determinate de mai multi factori cum ar fi cursul medical al pacientului, starea fizica, gravitatea bolii, varsta si asa mai departe.”, a completat profesor Dr.
Erdar Karaöz

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod