Asociația SAMAS vă invită la MATERNOPEDIA, conferința pentru sănătatea mamei și a copilului

Asociația SAMAS organizează, în zilele de 26 și 27 octombrie, conferința MATERNOPEDIA, pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului.

Evenimentul, care are loc la Sala Dalles, se adresează atât cadrelor medicale, cât și părinților și publicului larg. Aceasta este cea de-a 5-a ediție a conferinței naționale SAMAS, eveniment în care specialiști de renume discută despre cele mai grave riscuri privind sănătatea perinatală, precum și cele mai accesibile și eficiente soluții.

MATERNOPEDIA reunește anul acesta invitați de top din țară și străinătate, lucrările conferinței abordând subiecte precum percepția parentală privind vaccinurile, alăptarea, tulburările de somn la copii și adolescenți, autismul și depistarea precoce, tulburările digestive la sugar și copilul mic, recomandări privind diversificarea, alimentația sănătoasă la preșcolari și impactul tulburărilor de alimentație asupra copilului.
Vă puteți înscrie la conferință la următorul link: https://bit.ly/2Q3sRSD și vă recomandăm lucrările susținute de:

Prof. Dr. Doina Pleșca: Importanța comunicării către profesioniști și public a informațiilor referitoare la vaccinul Pneumococic 13 Valent

Dr. Mihaela Oros: Metode de screening a tulburărilor de somn la copii

Dr. Anca Pavel: Indicații nutriționale în diabetul gestațional
Conf. Dr. Mihai Craiu: Bariere în percepția parentală privind vaccinurile și comunicarea în epoca Social Media

Claudia Bider (moașă din Elveția): YOGA pre și post natală

PhD. Carel Vereijken (Senior Food and Health Psychologist - Olanda): Mecanismele psihologice din spatele deciziei mamei de a opri timpuriu alăptarea

Dr. Cristian Soreanu: Frenul lingual scurt. Cum recunoaștem prezența sa, ce probleme generează, când și cum îl tratăm?

Dr. Corina Cîlcic: Cele mai frecvente tulburări digestive la sugar și copilul mic, cum le depistăm, cauze și măsuri terapeutice

Dr. Florina Rad: Tulburările de spectru autist (TSA)

Dr. Marina Oțelea: Beneficiile pe termen mediu și lung ale recomandărilor actuale privind diversificarea

Prof. Dr. Gabriela Radulian: Riscurile pe termen lung asociate obezității infantile

Anca Grecu (doctor în educație fizică și sport): Sporturi recomandate pentru copii în funcție de vârstă

Invitat special: CAMELIA POTEC – campioană olimpică, Președinte al Federației Române de Natație, dar mai ales proaspătă mămică.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de facebook Maternopedia – goo.gl/gDfVLK
Se vor acorda puncte EMC cadrelor medicale prezente la eveniment.


Asociația SAMAS este organizația nonprofit, care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Activitatea educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% din mame apelează la servicii similare.

În paralel, Asociația SAMAS și-a propus extinderea Rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, oferind burse de formare cadrelor medicale (asistenți medicali și moașe), care, în urma cursurlor intensive și a perioadei de practică, devin Educatori Perinatali Certificați SAMAS, cu acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Rezultatele Asociației SAMAS în perioada 2013 - 2017:
•    5 Centre Regionale SAMAS: în București, Pitești, Iași, Bistrița, Timișoara
•    674 Educatori Perinatali au făcut cursurile SAMAS
•    Peste 318.084 de mame au primit informații de la Educatorii SAMAS
•    Peste 20 de orașe din țară sunt cuprinse în Rețeaua SAMAS
•    13.333 mame au participat la cursurile SAMAS în peste 20 de orașe
•    Asociația SAMAS a oferit educație și suport perinatal unui număr de 4200 de gravide și mame din medii defavorizate în 8 orașe la nivel național.
Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului SAMAS, inițiat de Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie - Filiala Sector 6, susținut de Danone Ecosystem.

CONTACT
Adina Gheorghe
Responsabil Programe Sociale și Fundraising
adina.gheorghe@gmail.ro / 0722161421

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod