* IRITA GINGIA SI MUCOASA ORALA
Alcoolul concentrat are un efect iritant asupra tesuturilor moi, delicate din gura. Adaugat peste leziuni deja existente, in ciuda convingerii ca poate actiona ca dezinfectant, acesta nu este de niciun ajutor, ci dimpotriva, va avea un efect coroziv, crescand riscul de aparitie a bolii gingivale.
* FAVORIZEAZA APARITIA CANCERULUI
Expunerea indelungata a mucoasei orale la alcool, in combinatie cu fumatul excesiv, poate predispune la aparitia cancerului oral, de gat si de esofag.
“Din fericire, putem combate efectele alcoolului asupra sanatatii orale prin consumul moderat. Cea mai eficienta metoda pentru mentinerea unei bune igiene orale este spalarea pe dinti cel putin de doua ori pe zi si controlul stomatologic la fiecare sase luni. Trebuie sa ne asiguram ca periem dintii dupa ce am baut alcool si bauturi acide, in general, asteptand cel putin 30 de minute pentru a le peria, deoarece acidul din aceste bauturi inmoaie smal_t_ul la contact”_, atentioneaza doctor Mihaela Dan, ortodont.
Asadar, bautorii ocazionali de alcool prezinta riscuri minime in comparatie cu cei care consuma frecvent aceste bauturi si, prin urmare, sunt predispusi la a dezvolta, printre altele, gingivita, carii dentare sau cancer oral. In cazul in care un pahar de alcool este consumat ocazional doar pentru a sarbatori un eveniment important, o igiena dentara solida va ajuta la prevenirea aparitiei unor astfel de probleme.
Posteaza comentariu